Mierea de Manuka este recunoscută pentru proprietățile sale medicinale peste tot în lume. De la sportivi precum Novak Djokovic, până la vedetele noastre din România, toți laudă beneficiile acestei mieri delicioase. Adela Popescu susține că nu trece o zi fără a-și lua o porție de Miere de Manuka.

Totuși, odată cu acest val de notorietate vin și probleme legate de autenticitatea Mierii de Manuka. Cum ne dăm seama că Mierea de Manuka pe care o cumpărăm este originală? Ce trebuie să facem ca să nu cădem în plasa falsificatorilor de Miere de Manuka? Azi îți vom prezenta 4 lucruri de care să ții cont atunci când vrei să cumperi Miere de Manuka.

Dacă dorești să afli ce beneficii are Mierea de Manuka poți citi articolul nostru anterior aici.

1. Provine din Noua Zeelandă

Mierea de Manuka joacă un rol important în industria alimentară și farmaceutică din Noua Zeelandă. Pentru a reduce falsificarea Mierii de Manuka, Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelandă MPI a introdus o testare în 2 pași pentru a verifica originalitatea Mierii de Manuka. Astfel, este nevoie de un test ADN pentru a detecta prezența polenului de Manuka și verificarea unor substanțe prezente (Phenyllactic Acid, Methoxyacetophenone, Methoxybenzoic Acid și Hydroxyphenyllactic Acid).

Dacă aceste două criterii nu sunt îndeplinite, Mierea de Manuka nu primește acreditare din partea ministerului. Nu poate fi exportată legal drept ”Miere de Manuka” și nu primește licența de produs în Noua Zeelandă. Caută atent etichetele care marchează numărul licenței de comercializare și proveniența din Noua Zeelandă.

 

Certificat Kai Ora FernMark Licență Noua Zeelandă Dr Green

Mierea de Manuka Kai Ora are licență FernMark, ce atestă că face parte din categoria brandurilor din Noua Zeelandă

 

Licență Kai Ora Noua Zeelandă Dr. Green

Certificat de licență care atestă că Mierea de Manuka Kai Ora este făcută în Noua Zeelandă

2. Ambalată în Noua Zeelandă

De ce este important ca Mierea de Manuka să fie ambalată în Noua Zeelandă? Răspunsul e simplu. Calitatea ei scade dacă nu este ambalată în aceeași zonă din care a fost recoltată. De exemplu, cei de la Kai Ora garantează prospețimea produselor lor, ambalând Miere de Manuka proaspăt recoltată. Așadar, te poți bucura de proprietățile acestei mieri timp îndelungat.

3.  Rata MGO

MGO este un factor unic al Mierii de Manuka. Acesta indică nivelul de antibiotic prezent în Mierea de Manuka. Cu cât rata MGO este mai mare, cu atât concentrația de antibiotic crește. De exemplu, un borcan de miere cu MGO 150+, indică o concentrație de antibiotic de minim 150 mg/kg. 

În articolul precedent, am discutat despre MGO și UMF. Prima denumire reprezintă factorul unic diferențiator, în timp ce a doua este un acronim pentru instituția care acreditează testările concentrației de antibiotic. Dacă vezi la unele branduri rata MGO și la altele UMF, nu te alarma. Ambele prezintă concentrația de antibiotic a Mierii de Manuka.

Este important ca Mierea de Manuka pe care o cumperi să aibă în prealabil teste de laborator pentru verificarea concetrației MGO. Atenție! Analizele trebuie să aibă specificate data fabricării și a expirării, lotul și data efectuării procedurilor. 

Aici găsești rapoartele Mierii de Manuka Kai Ora, în funcție de concentrația MGO.

Raport Miere de Manuka Kai Ora 200+ Dr. Green

Raport Miere de Manuka Kai Ora MGO 200+ Dr. Green

Raport Miere de Manuka Kai Ora 400+ Dr. Green

Raport Miere de Manuka Kai Ora  MGO 400+ Dr. Green

Raport Miere de Manuka Kai Ora 510+ Dr. Green

Raport Miere de Manuka Kai Ora MGO  510+ Dr. Green

Pentru mai multe informații poți consulta analizele de laborator aici.

 

4. Trasabilitatea Mierii de Manuka

Anumite branduri de miere facilitează relația dintre producător și consumator oferindu-i informații despre traseul pe care îl parcurge mierea până ajunge în casa ta. Verifică pe etichete dacă apare trasabilitatea produselor. Este o metodă eficientă de a verifica originalitatea Mierii de Manuka. 

 

Dorești să aflii care este cea mai bună Miere de Manuka? Poți citi articolul integral aici.