Miere Manuka

Îți prezentăm 4 motive pentru care este necesar să ai mereu un borcan de miere de Manuka în casă.

Mierea de Manuka este o miere medicinală, bine cunoscută pentru proprietățiile sale de a vindeca un spectru foarte larg de afecțiuni. În prezent, aceasta este folosită atât ca remediu individual, cât și ca ingredient într-o gamă largă de produse. Acest „dulce minune” provine din Noua Zeelandă și este preparată de albinele care se hrănesc cu nectarul florilor arborelui de Manuka.

De ce să alegi mierea de Manuka? Îți prezentăm 4 motive pentru care este necesar să ai mereu un borcan de miere de Manuka în casă.

1. Aliat în lupta cu problemele tenului

Printre numeroasele sale beneficii, mierea de Manuka, este un puternic antibacterian, ceea ce o face aliatul perfect în lupta cu problemele tenului. Dacă te-ai săturat să încerci tot felul de „creme minune”, îți propunem un remediu natural care curaţă şi dezinfectează tenul în profunzime. În plus, efectul său antiinflamator reduce roşeaţa, ajută în procesul de vindecare şi diminuează riscul apariţiei cicatricilor post acnee.

2. Te scapă de problemele gastro-intestinale

Mierea de Manuka este cel mai puternic antibiotic natural, fiind potrivită pentru tratarea tuturor bolilor cauzate de bacterii. Astfel, dacă te confrunți cu boli precum: aciditate și reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter, paraziți intestinali, gastroenterită, mierea de Manuka este un medicament natural potrivit pentru tine.

3. Spune adio gripei și răcelii

În ultimele cercetări realizate s-a dovedit că Mierea de Manuka are un puternic rol antioxidant, acest lucru protejând sistemul imunitar. Mierea ajută la calmarea durerilor în gât, protejează împotriva gripei și răcelii, tratează infecțiilor la nivelul sinusurilor, oculare sau la nivelul urechilor. Astfel, dacă în ultima vreme te-ai confruntat cu un sistem imunitar deficitar, mierea de Manuka îți sare în ajutor.

4. Pentru uz extern

Mierea de Manuka hrănește și revitalizează scalpul și ajută la menținerea aspectului sănătos al părului. Folosită în mod regulat, ajută la tratarea eczemelor, dermatitelor, pszoriazis-ului, arsurilor, leziunilor și cicatricilor.

Mod de administrare a mierii de Manuka:

Pentru administarea internă se recomandă 2 -3 lingurițe pe zi dimineața și seara, înainte de masă. Nerecomandat copiilor mai mici de 12 luni.

Pentru uz extern se recomandă aplicarea direct pe piele și protejarea zonei cu o compresă.

Acum că ai văzut câte beneficii prezintă acest tratament dulce, te-am convins că este necesar ca borcanul de miere de Manuka să nu lipsească din „cămara” ta?

Surse foto: Freepik.