De la celebritățile internaționale precum Scarlet Johansson sau Novak Djokovic, până la vedetele românești ca Mihaela Rădulescu sau Andreea Marin, toți știu despre acest aliment minune intitulat Miere de Manuka.

Află acum ce este Mierea de Manuka și 10 beneficii ale consumului de Miere de Manuka.

Miere de Manuka – ce este?

Mierea de Manuka este originară din Noua Zeelandă, produsă de albinele ce polenizează florile arbustului de Manuka. Este recunoscută internațional pentru beneficiile aduse organismului, având în principal efect antibacterian, antiinflamator și antiviral.

Mierea de Manuka Kai Ora este prezentă acum și în România, pe site ul Dr.Green.

Beneficiile Mierii de Manuka

1. Aliat al sistemului imunitar

Dacă întâmpini probleme cu imunitatea, Mierea de Manuka Kai Ora este tratamentul ideal. Fie că iei câte o linguriță în sezonul rece sau în fiecare zi, beneficiile sunt garantate. În plus, se poate administra și copiilor de peste 1 an.

2. Combate simptomele de răceală și gripă

Datorită capacității sale antioxidante și antibacteriene, Mierea de Manuka Kai Ora ajută la combaterea gripei și răcelii. Îți recomandăm consumul zilnic a 3 lingurițe de miere în perioada tratamentului.

3. Reduce inflamațiile și durerea în gât

Având compoziția bogată în antibiotic natural, Mierea de Manuka Kai Ora ajută la eliminarea bacteriilor, înlătură uscăciunea gâtului și conferă un efect emolient. Așadar, ia câte o linguriță de 3 ori pe zi, evitând consumul de lichide în intervalul următor de 30 de minute.

4. Omoară bacteriile

Acest ingredient minune te ajută să elimini din organism bacterii precum Helicobacter Pylori, Staphylococcus aureus, Candida Albicans sau Salmonella.

5. Ameliorează alergiile

Efectul antiinflamator și antibacterian al Mierii de Manuka Kai Ora îți oferă suport în cazul alergiilor. Excepție fac persoanele alergice la produse apicole.

6. Reduce afecțiunile intestinale

Te confrunți adesea cu senzația de balonare sau constipație? Nu te poți bucura cu adevărat de mâncare din cauza afecțiunilor intestinale? Soluția este Mierea de Manuka Kai Ora. Folosește câte 2 lingurițe pe zi de Miere de Manuka Kai Ora concentrație MGO 250+ sau 400+, înainte cu 30 de minute de a mânca sau a bea lichide.

7. Tratează eczemele, acneea și psoriazisul

Poți să introduci Mierea de Manuka Kai Ora în măști faciale, cât și folosită în comprese pe zonele afectate. Hidratează intens pielea și conferă o catifelare și strălucire aparte.

8. Sporește procesul de vindecare al leziunilor

Dacă ai arsuri solare ușoare sau dacă te-ai tăiat din greșeală, compresele cu Miere de Manuka Kai Ora te vor ajuta să reduci aceste leziuni.

9. Reduce tulburările de somn

O cană de ceai cu Miere de Manuka Kai Ora înainte cu o oră de culcare, îți conferă o stare de liniște și relaxare. Antioxidanții din compoziție luptă împotriva stresului oxidativ, un factor major al tulburărilor de somn.

10. Asigură o bună sănătate orală

Cavitatea bucală este plină cu diferite bacterii care sporesc apariția cariilor, a paradontozei și a gingivitei. O pastă de dinți cu Miere de Manuka îți conferă o protecție sporită.

Cum se utilizează Mierea de Manuka?

Miere de Manuka Dr. Green utilizari

Cum se verifică originalitatea Mierii de Manuka?

Ca orice consumator care se respectă, îți dorești produse care să fie 100%naturale și originale. De aceea, Ministerul Industriilor Primare MPI din Noua Zeelandă a introdus o testare în 2 pași pentru produsele cu Miere de Manuka:

  1. test ADN pentru a detecta prezența polenului de Manuka.
  2. verificarea unor substanțe prezente (Phenyllactic Acid, Methoxyacetophenone, Methoxybenzoic Acid și Hydroxyphenyllactic Acid).

Pe scurt, în primă fază se verifică originalitatea mierii, iar în cea de-a doua fază concentrația de antibiotic din Mierea de Manuka. Spre deosebire de celelalte tipuri de miere, MGO reprezintă un factor unic întâlnit numai la produsele cu miere de Manuka. Numărul reprezentat indică puterea antibacteriană a produsului apicol.

Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO este mai mare. Fiecare borcan este testat pentru concentrație MGO înainte de comercializare. De exemplu, conținutul de Metilglioxal este minim 150mg/kg pentru mierea  MGO 150+

Astfel, poți fi sigur de ceea ce cumperi uitându-te pe etichetă la concentrația de MGO. Totuși există numeroase confuzii în legătură cu acest număr de concentrație de antibiotic. De aceea vom clarifica:

UMF sau MGO?

De ce apar la unele branduri de Miere de Manuka o concentrație UMF și la altele una MGO? Răspunsul este simplu. Unique Manuka Factor Association se ocupă cu testarea concentrației de antibiotic (Metilglioxal) din Mierea de Manuka.
Pe piață există 2 denumiri ale certificării aduse de către această asociație: UMF și MGO. UMF este un acronim al instituției, în timp ce MGO este un acronim pentru factorul unic diferențiator, și anume concentrația de antibiotic. Cu toate că nu se măsoară la fel, ambele certificări indică același lucru.
Așadar, nu trebuie să te impacientezi dacă pe un borcan de Miere de Manuka vedem UMF și pe altul MGO.

Miere de Manuka Dr.Green

Top 5 cei mai buni producători de Miere de Manuka

Locul 1
Cea mai bună Miere de Manuka
Miere de Manuka Kai Ora Dr. Green

Când vine vorba de Miere de Manuka, ofertele sunt numeroase. Totuși, un brand a reușit să se facă remarcat și iată că azi, Kai Ora Honey este lider în industria apicolă din Noua Zeelandă.

ARGUMENTE PRO

𓆤 Brand acreditat MGO

𓆤 Miere de Manuka 100% produsă și împachetată în Noua Zeelandă

𓆤 Miere de Manuka 100% naturală, neprocesată chimic

𓆤 Brand sustenabil, parteneriat cu CarbonClick pentru reducerea emisiilor de carbon

𓆤 Trasabilitatea Mierii de Manuka

𓆤 Mediu ecologic plăcut pentru albine

𓆤 Miere de Manuka proaspăt recoltată 2022

𓆤 Principala companie indigenă producătoare de Miere de Manuka

𓆤 Paletă largă de concentrație inclusiv MGO 1000+

𓆤 certificat New Zealand FernMark Licensee

ARGUMENTE CONTRA 

𓆤  Nu este disponibil în toate țările din Europa

Comandă acum Mierea de Manuka Kai Ora

Miere de Manuka 100% naturală Kai Ora Dr.Green

Povestea brandului începe în urmă cu mai bine de 100 de ani. Ajunsă acum la a treia generație maori, Kai Ora este recunoscută ca fiind principala companie indigenă producătoare de miere de Manuka autentică. Se bucură de notorietate la nivel global, având numeroși distribuitori. Dacă pleci în concediu și ți-ai uitat borcanul de miere de Manuka acasă, poți introduce aici locația și găsești cel mai apropiat distribuitor.

Eficientă și 100% naturală, mierea de Manuka Kai Ora este alegerea ideală pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață zi de zi. Produs certificat MGO, acest tip de miere de Manuka conține o substanță unică, care are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale naturale. Concentrația mare de MGO oferă eficiență medicală sporită.

Așadar, de ce să alegi produsele Kai Ora?

Miere de Manuka Kai Ora Dr. Green

Locul 2

TAHI ESTATE LTD. este un brand producător de miere de Manuka, situat pe poziția a doua în clasament. S-a făcut remarcat în special pentru modul sustenabil de operare. Mierea de Manuka este certificată UMF, atestând caracterul autentic. Începând ca un hobby, apicultura a ajuns curând principala activitate a deținătorilor afacerii. Aceștia se mândresc cu evoluția lor.

 

ARGUMENTE PRO

𓆤  Brand certificat UMF

𓆤   100% produsă și împachetată în Noua Zeelandă

𓆤  naturală

𓆤 Brand sustenabil

ARGUMENTE CONTRA

𓆤 Mierea de Manuka nu este proaspăt recoltată

Comandă acum Mierea de Manuka!

 

 

 

 

 

 

 

Locul 3

3 BEE este un brand apicol certificat UMF, fapt ce îi atestă originalitatea. Această afacere a început în familie, o serie de stupari artizanali. Ușor, ușor, au căpătat notorietate și astfel sunt pe poziția a treia în clasament.

 

 

ARGUMENTE PRO

𓆤  Brand certificat UMF

𓆤 100% produsă și împachetată în Noua Zeelandă

𓆤  naturală

𓆤 Brand sustenabil

ARGUMENTE CONTRA 

𓆤 Mierea de Manuka nu este proaspăt recoltată

Comandă acum Mierea de Manuka!

Locul 4

WEDDERSPOON este un brand cu vechime în industria apicolă din Noua Zeelandă. Acesta și-a creat o metodologie numită KFactor, care indică autenticitatea produselor, fiind în conformitate cu cerințele MPI.

 

ARGUMENTE PRO

𓆤   100% produsă și împachetată în Noua Zeelandă

𓆤  naturală

𓆤 Verificat NON GMO.

ARGUMENTE CONTRA

𓆤 Mierea de Manuka nu este proaspăt recoltată

𓆤 Nu are certificare UMF

Comandă acum Mierea de Manuka!

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 5

 

MANUKA HEALTH se află pe ultima poziție în clasament. S- înființat în urmă cu 12 ani în Noua Zeelandă. Dave Campbell a descoperit potențialul apicol din zonă, punând bazele brandului.

 

ARGUMENTE PRO

𓆤  100% produsă și împachetată în Noua Zeelandă

𓆤  naturală

𓆤 Certificat UMF

ARGUMENTE CONTRA

𓆤  Mierea de Manuka nu este proaspăt recoltată

𓆤  compania nu este indigenă

Comandă acum Mierea de Manuka!