Imaginea corpului tău este ceea ce gândești și cum te simți când te uiți în oglindă sau când te imaginezi în mintea ta. Aceasta include modul în care te simți cu privire la aspectul tău; ce crezi despre corpul tău și cum te simți în propria ta piele. Imaginea corpului include și modul în care te comporți ca urmare a gândurilor și sentimentelor tale. Imaginea corpului nu este întotdeauna legată de greutatea sau dimensiunea dvs.

  • De ce este importantă o imagine corporală sănătoasă?

Femeile cu o imagine corporală pozitivă au mai multe șanse de a avea o sănătate fizică și mentală bună. Fetele și femeile cu o imagine negativă despre corpul lor au mai multe șanse de a dezvolta anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi tulburările de alimentație sau depresia.

O imagine negativă a corpului poate duce, de asemenea, la o stimă de sine scăzută, care poate afecta multe domenii ale vieții tale. Este posibil să fi obsedat în mod constant de ceea ce mănânci sau de cât de mult faci mișcare. Dar puteți lua măsuri pentru a dezvolta o imagine corporală mai sănătoasă.

Noi credem că sănătatea este mai mult decât un simplu concept – este un angajament pe tot parcursul vieții pentru o acțiune conștientă. Schimbările sănătoase ale stilului de viață, indiferent de vârstă – fie că aveți 20, 40 sau 60 de ani – vă pot ajuta să evitați bolile cronice și să încetiniți procesul de îmbătrânire, atât la nivel intern, cât și extern.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Femeii, dorim să împărtășim șase dintre cele mai bune sfaturi ale noastre pentru a face pași către o sănătate optimă personală, indiferent unde vă aflați în viață.

  • Fiți mai des active

Este importantă activitatea fizică regulată. În general, femeile care fac exerciții fizice tind să aibă o tensiune arterială și niveluri de colesterol mai sănătoase, de asemenea, prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cronice grave, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul.

Pe măsură ce vă apropiați de menopauză, rămânerea activă din punct de vedere fizic poate ajuta, la reducerea sau ameliorarea simptomelor supărătoare, cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne și starea de spirit.

  • Transformați somnul într-o prioritate esențială

Pentru multe femei, cerințele vieții moderne fac din ce în ce mai greu să aibă un somn bun. Dar iată cum stau lucrurile: lista de lucruri de făcut nu este nici pe departe la fel de importantă ca beneficiile pentru sănătate pe care le poate oferi un somn de calitate.

Să dormi cât de mult ai nevoie pentru a te simți odihnită și echilibrată te poate ajuta să rămâi productivă. Somnul este un factor important în toate etapele vieții. Este odihnitor atât pentru minte, cât și pentru corp.

  • Programați un control anual

Dacă vă consultați medicul doar atunci când nu vă simțiți bine, pierdeți o șansă importantă de a vă proteja sănătatea pe termen lung.

Îngrijirea preventivă este o piatră de temelie a unei bune sănătăți, ceea ce înseamnă că nu sunteți niciodată prea ocupată pentru a vă face timp pentru examenul anual. Este o ocazie excelentă de a verifica dacă există probleme grave de sănătate care, de obicei, trec neobservate, inclusiv tensiune arterială ridicată și niveluri nesănătoase ale colesterolui.

  • Îmbunătățiți-vă dieta

Fiți atente la ceea ce mâncați! A mânca sănătos nu înseamnă mâncare fără gust. Dimpotrivă, poate însemna să ai parte de o farfurie plină de arome proaspete și delicioase.

Acordați o atenție deosebită conținutului de zahăr și carbohidrați, în special în alimentele care sunt etichetate „cu conținut scăzut de grăsimi”.

Introduceți mai multe fibre în dieta dumneavoastră, care se găsesc în alimentele pe bază de plante, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, nucile și semințele.

Femeile care au o dietă bogată în fibre au mai multe șanse să mențină o greutate corporală mai mică, să evite bolile cronice și să trăiască mai mult. Adăugați ierburi și condimente pentru a extinde aromele și a face mesele sănătoase.

  • Scăpați de monotonia rutinei zilnice

Atunci când aveți multe lucruri de făcut în viață, a avea o rutină solidă vă poate ajuta să treceți peste zi cu ușurință. Dar atunci când rutina începe să se simtă ca o obișnuință, poți pierde contactul cu tine însuți.

Pentru a-ți stimula mintea și a readuce energia și creativitatea în viața ta, încearcă să schimbi ceva.😉

  • Nu uita!

Ești specială așa cum ești. Crede în propriile forțe și învață să te iubești și să te accepți așa cum ești. Bunăstarea ta și sănătatea trebuie să fie principala prioritate. Adevărata frumusețe este dată de ceea ce este în interiorul tău.

❤️💚 Dr. Green – Sursa ta de sănătate!