În Egiptul Antic, Aloe Vera era utilizată în tratarea rănilor, tăieturilor și arsurilor. Această plantă perenă, asemănătoare unui cactus, este răspândită în zonele tropicale și subtropicale din Africa de Sud, America Latină și Caraibe.

Aloe Vera este o plantă este folosită de secole ca medicament pentru a vindecarea arsurile solare, erupțiile cutanate, arsurile minore, rănile și alte afecțiuni ale pielii. Pe lângă utilizările externe, Aloe Vera este un remediu pentru constipația, acidul gastric și hiperglicemia atunci când este administrată intern.

Aloe Vera este disponibilă pe scară largă ca suc, supliment alimentar și ingredient în cremele de față și loțiunile de corp. Astăzi, există suplimente, sucuri și produse de îngrijirea pielii sau a părului.

Gelul de Aloe Vera aplicat pe piele ajută la vindecarea rănilor, inclusiv a leziunilor precum: arsuri solare, arsuri ușoare sau în videcarea unor cicatricii minore.

De asemenea, gelul de Aloe Vera reduce durerea în timpul vindecării prin menținerea țesuturilor bine hidratate. Studiile arată că Aloe Vera ajută vindecarea prin accelerarea creșterii celulelor noi ale pielii. Gelul are proprietăți antiinflamatorii puternice care pot reduce inflamația și roșeața.

Odată cu înaintarea în vârstă, apar ridurile și liniile fine pe față, iar pielea își pierde din elasticitate. Putem preveni semnele îmbătrânirii și întârzia semnificativ apariția lor cu ajutorul cremelor de față și a măștilor pe bază de Aloe Vera.

Această plantă conține numeroși antioxidanți, printre vitamina C și E, care refac fermitatea pielii și o mențin hidratată. Prin utilizarea regulată, tenul redevine neted și luminos, iar ridurile sunt estompate.

Aloe Vera are un efect laxativ puternic care poate fi util în tratamentul constipației. În studii, s-a dovedit că Aloe Vera este benefică pentru persoanele cu sindrom de intestin iritabil predominant constipației.

Sucul de Aloe Vera este foarte eficient în menținerea unui nivel optim de colesterol, deoarece scade nivelul de trigliceride. Include sucul de Aloe Vera în dieta ta pentru a ține colesterolul sub control. Reducerea colestrolului te ajută să îți protejezi inima.

Sucul de Aloe Vera ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, atunci când este consumat în mod regulat. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul pentru a evita interacțiunile cu alte medicamente.

Utilizarea și consumul de Aloe Vera

Aloe Vera este folosită pe scară largă astăzi sub diverse forme:

Utilizarea topică, cât și cea orală de Aloe Vera pot aduce beneficii organismului. Totuși, este recomandat să discuți cu medicul înainte de a utiliza suplimentele alimentare, în special dacă suferi de boli sau ești sub tratament. Respectă întotdeauna instrucțiunile și dozele recomandate.

❤️💚 Dr. Green – Sursa ta de sănătate!