Astăzi vom discuta despre o plantă mai puțin cunoscută în România, și anume Astragalus. Aceasta este originară din China, fiind una dintre plantele cel mai des folosite în medicina tradițională chineză. Află acum ce este astragalusul și 5 beneficii ale utilizării acestuia. 

 

Astragalus- ce este?

Astragalus  (Astragalus membranaceus) este o plantă chinezească, care însemnă în traducere liberă ”căpetenia galbenă”. Se regăsește în compozițiile terapeutice de peste 2000 de ani. Singura parte a plantei care se folosește este rădăcina, aceasta fiind recoltată de la plantele mai bătrâne de 4 ani. 

 

Calitățile nutriționale ale Astragalusului

Astragalus conține trei compuși principali, care au un impact major asupra organismului: saponine, flavonoide și polizaharide. 

Saponinele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce nivelul colesterolului, de a îmbunătăți sistemul imunitar și previne apariția cancerului.

Flavonoidele au proprietăți antioxidante, reducând efectele negative ale radicalilor liberi. Protejează celulele de stresul oxidativ și ajută la prevenirea bolilor cardiace, a cancerului și  imunodeficienței.

Polizaharidele au proprietăți antiinflamatoare, antivirale și antimicrobiene; având acțiuni multiple asupra organismului precum susținerea digestiei.

 

5 beneficii ale Astragalusului

 

1. Susține sistemul imunitar

Rădăcina de Astragalus susține sistemul imunitar, reducând acțiunea agenților patogeni. În plus, îți poate crește producția de interferoni, proteine naturale create de către celulele din organism ca metodă de apărare împotriva corpurilor străine. 

Poți încerca complexul Pro Imuno 60 capsule de la Natur Line care conține o serie de ingrediente active, printre care și Astragalus.

2. Ameliorează efectele alergiilor sezoniere.

Cu toții ne confruntăm cu alergii sezoniere la un moment dat. Fie că este vorba de polen, înțepături de insecte sau acele bradului de Crăciun, Astragalus vine în ajutorul tău. S-a demonstrat că această rădăcină conferă o ameliorare majoră a tusei, mâncărimii și a strănuturilor.

3. Reduce inflamațiile

Datorită compoziției bogate în saponine și polizaharide, Astragalus reduce inflamațiile și stimulează procesul de vindecare al leziunilor. Astfel, dacă te confrunți cu artrită sau boli renale asociate cu diabetul, poți alege cu încredere această plantă. 

Capsulele Astragalus de la Dr. Green îți vor garanta zile mai ușoare în caz de inflamații.

4. Ajută sistemul cardiovascular

Proprietățile antioxidante ale flavonoidelor din Astragalus previn atât formarea plăcilor în artere, cât și îngustarea pereților vaselor de sânge; protejând peretele interior. De asemenea, saponinele reglează nivelul colesterolului. Dacă te confrunți cu tensiune arterială și colesterol mărit, rădăcina de Astragalus poate fi un ingredient activ de nădejde.

5. Ține sub control diabetul și bolile asociate acestuia

Dacă suferi de diabet de tip 1 sau 2, Astragalus te poate ajuta să ameliorezi efectele acestuia. Înlătură rezistența la insulină și protejează celulele beta pancreatice. În plus, tratează afecțiunile renale asociate cu diabetul.

 

Reacții adverse și contraindicații

Există posibilitatea ca Astragalus să interacționeze cu alte suplimente alimentare. De aceea, te sfătuim să discuți cu medicul specialist sau consilierul de vânzări despre tratamentul pe care îl urmezi.

Nu este indicat femeilor însărcinate, celor care alăptează și copiilor mici.

Dacă suferi de o boală autoimună, scleroză multiplă sau artrită reumatoidă, îți sugerăm să discuți cu medicul specialist. Rădăcina de Astragalus stimulează sistemul imunitar și poate produce sensibilitate.

 

Sursa foro: Freepik