Matcha, renumita pudra de ceai verde, este cunoscuta pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, de la stimularea metabolismului la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Matcha conține o concentrație ridicată de antioxidanți, precum și vitamina C, magneziu, seleniu și alți nutrienți valoroși. De obicei, pudra de matcha se consumă sub formă de ceai, cu lapte sau fără, dar poate fi, de asemenea, adăugată în smoothie-uri și alte băuturi.

Matcha este de asemenea, un ingredient valoros în bucătărie, aducând un gust distinct preparatelor culinare.

😋Iată câteva sugeți la care ne-am gândit noi:

🧑‍🍳3 rețete cu pudra de matcha

  • Bile de ciocolată și match

Ingrediente:

Instrucțiuni:

  • Adăugați curmale și migdale într-un robot de bucătărie și amestecați până când se unesc într-o bilă lipicioasă. Aveți răbdare aici, deoarece acest lucru va dura ceva timp – aproximativ 5 minute.
  • Adăugați pudră de cacao, praf de matcha și lapte de migdale.
  • Amestecați până când toate ingredientele s-au omogenizat și format din nou o minge mare lipicioasă. Aproximativ 2-3 minute.
  • Se rulează în 10 bile mici și se pudrează pudră matcha.

  • Matcha cheesecake

Ingrediente:

Pentru blat vei avea nevoie de:

Instrucțiuni:

  • Punem o tigaie pe foc mic adăugăm arahidele și nucile. Le prăjim până când arahidele au o culoare aurie, apoi le punem într-un robot de bucătărie. Le lăsăm la răcit cam 10 minute, apoi le măcinăm, nu foarte fin.
  • Adăugăm cocosul răzuit, siropul de agave și ciocolata neagră, pe care o topim împreună cu uleiul de cocos. Amestecăm încă puțin să se combine toate ingredientele, apoi turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la frigider până facem crema.

Pentru cremă vei avea nevoie de:

Instrucțiuni:

  • Într-o cratiță adăugăm laptele de cocos, untul, vanilia, mierea și punem pe foc mic. Când s-a încălzit, adăugăm pudra de Matcha și amestecăm cu un tel. Dacă se fac cocoloașe, poți folosi un mixer vertical ca să omogenizezi compoziția.
  • Când începe să fiarbă, adăugăm o lingură de agar-agar și lăsăm să fiarbă încă 2 minute, timp în care amestecăm continuu.
  • Lăsăm crema să se răcească cam 10 minute și mai amestecăm din când în când să nu se formeze cocoloașe. Adăugăm căpșunele și amestecăm încet cu o lingură, apoi turnăm compoziția peste blat.
  • Dăm la frigider câteva ore sau lăsăm peste noapte. Se poate servi cu căpșune proaspete și ciocolată neagră.
  • Negresa cu matcha și nuci

Ingrediente:

Instrucțiuni:

  • Acoperă o tava cu hârtie de copt, apoi preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Așază nucile mărunțite în tavă și bagă tava la cuptor. Lasă-le 3-5 minute, să se coacă bine.
  • Unge o tavă cu unt și pudreaz-o cu făină.
  • Într-o cratiță mică, topește fulgii de ciocolată și untul, la foc mic. Încorporează zahărul brun, apoi adaugă ouăle și esența de vanilie, amestecând viguros.
  • Într-un bol, amesteca făina, matcha, praful de copt și sarea. Încorporează amestecul de ciocolată topită în acesta. Completează cu nucile coapte. Întinde aluatul obținut în tavă unsă în prealabil și introdu-o la cuptor, unde o vei lasă sa se coacă în jur de 30 de minute – fă testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă în interior.
  • Lasă negresa la răcit, apoi tai-o și presară puțin praf de matcha.

Poftă mare!  ❤️💚

sistem_imunitar_copii

Biblografie:

  • doc.ro/dieta-si-sport/3-preparate-culinare-cu-pudra-matcha.ro
  • thehealthymaven.com/20-healthy-recipes-with-matcha-green-tea/
  • killgreen.io/main/matcha-introduction
  • yummymummykitchen.com/2018/05/matcha-smoothie-banana-bowl.html
  • com/blogs/news-1/the-history-of-matcha-in-japan