Ce este iubirea?

Iubirea este totul. Este energia care ne leagă unul de altul. Aduce sens vieții noastre. Este adevărata esență a ființelor noastre. Și avem acces nelimitat la aceasta.

Din păcate, mulți dintre noi nu avem o relație bună cu noi înșine. De fapt, adesea îi tratăm pe ceilalți cu mai mult respect decât ne oferim propriei noastre persoane. Ne criticăm, ne suprimăm și, în general, nu ne tratăm cu dragostea și respectul pe care le merităm.

Acest lucru trebuie să se schimbe dacă vrem să fim fericiți și împliniți în viața noastră. Să aruncăm o privire mai atentă asupra iubirii de sine, să vedem de ce este atât de importantă și cum poți crea o rutină de iubire de sine care îți poate schimba viața!

Unii oameni cred că iubirea de sine este egoism, dar este opusul. Când te iubești pe tine însuți, ai mai multă dragoste de oferit celorlalți. De asemenea, ai mai multe șanse să faci alegeri care sunt bune pentru sănătatea ta fizică și mentală.

Fără iubire de sine, putem deveni rapid blocați de gânduri și sentimente negative. S-ar putea să începem să credem că nu suntem suficient de buni, că nu merităm fericirea și că nu vom fi niciodată suficient de buni. Acest lucru poate duce la o spirală descendentă a gândirii negative, din care poate fi dificil să ieșim.

Când ne iubim pe noi înșine, pe de altă parte, deschidem posibilitatea unei vieți pline de fericire și pozitivitate. Ne permitem să fim fericiți, să ne mândrim de realizările noastre și să ne bucurăm de viața noastră.

9 Sfaturi pentru iubirea de sine

  • Iubirea de sine începe cu acceptarea de sine. Învățați să vă iubiți toate părțile voastre, chiar și pe cele de care nu sunteți atât de mândri.
  • Vorbiți-vă cu mai multă amabilitate. Începeți-vă ziua uitându-vă în oglindă și spunându-vă ceva pozitiv, cum ar fi „Sunt frumos așa cum sunt” sau „Sunt demn de iubire și respect”.
  • Pe parcursul zilei, depuneți eforturi pentru a nu observa lucrurile negative pe care vi le spuneți și încercați să le reîncadrați într-o lumină mai pozitivă. De exemplu, în loc să te gândești „Nu pot să cred că am făcut acea greșeală”, încercați să vă spuneți „Toată lumea greșește uneori. Învăț din greșelile mele și merg mai departe.”
  • Aveți grijă de corpul vostru. Arată-ți puțină dragoste având grijă de corpul vostru. Mâncați alimente sănătoase care vă fac să vă simțiți plini de energie și beți multă apă pentru a vă menține hidratați.
  • Faceți exerciții fizice regulate pentru a vă stimula starea de spirit și pentru a vă ajuta corpul să funcționeze cât mai bine.
  • Asculți-vă corpul și oferă-ți ceea ce are nevoie. Dacă vă simțiți stresați, luați o pauză. Dacă aveți nevoie de un plâns bun, da-ți drumul. Suprimarea emoțiilor poate duce la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi mâncatul excesiv sau băutul, așa că este important să vă eliberați într-un mod sănătos.
  • Încercați să scrieți într-un jurnal sau să vorbiți cu un prieten când trebuie să eliberați o emoție.
  • Și nu uitați să vă răsfățați cu lucruri precum băi relaxante și masaje!

Deci, iubirea de sine este cheia către fericire și împlinirea personală. Prin acceptare, grijă și respect față de sine, ne construim o relație puternică și pozitivă cu noi înșine….și nu uita, bucurăți-vă de fiecare moment!!!