collagen_pentru_articulatii

Organismul uman este un loc plin de mistere. Este locul în care ne-am născut și în care urmează să ne petrecem întreaga existență. Un loc compus din celule și organe, oase și cartilaje, vene, artere, neuroni și proteine. Cel de care uneori uităm să avem grijă, pe care îl hrănim deseori prea mult sau prea puțin, pe care nu îl scoatem suficient la aer curat. În acest loc minunat, există o proteină fibroasă importantă care susține întregul organism.

Ea se găsește aproximativ peste tot: în oase, mușchi, piele și tendoane. Este componenta principală a țesutului conjunctiv, cel care se regăsește pe întreaga suprafață a pielii. Deci, ne putem da seama că proteina aceasta are un rol important pentru noi. Să ne mențină tineri și radianți, să ne ajute să funcționăm cum trebuie atunci când alergăm și să se asigure că organele noastre funcționează la parametri normali.  

Din păcate, la fel ca și în viață, nimic nu este pentru totdeauna, așa că, odată cu vârsta, concentrația acestei proteine începe să scadă și să tot scadă. Acesta este momentul în care părul nostru începe să se rupă mai repede și liniile din jurul ochilor încep să devină tot mai adânci.

De asemenea, din cauza poluării, a mâncării procesate și tot mai lipsite de nutrienți, a expunerii prelungite la soare și a fumatului excesiv, problema începe să se agraveze și mai tare. Asta înseamnă o mai mare pierdere a elasticității pielii, formarea mai multor linii și riduri și nu în ultimul rând, slăbirea cartilajului articulațiilor. De aici și până la probleme mai mari rămâne doar un pas, dacă nu facem nimic pentru a stopa acest lucru.

Așadar, pentru că în viață la orice problemă există și soluții, îți dăm și o veste bună. Există metode prin care poți să îți refaci cantitatea de proteină fibroasă pentru ca celulele să fie din nou revitalizate, iar tu să te simți și să arați la capacitate maximă. În plus, dacă în prezent nu te afli în punctul în care articulațiile au început să te doară, iar liniile fine de pe frunte încă dispar după ce te-ai încruntat, îți arătăm că există câteva soluții pentru a încetini procesul de pierdere a proteinelor fibroase.

După cum spuneam, proteinele fibroase sau după numele uzual „colagenul”, scad odată cu înaintarea în vârstă și astfel se reduce integritatea structurală a pielii. Totuși, colagenul este reabsorbabil, ceea ce înseamnă că dacă alegem suplimentele alimentare potrivite, putem să ne ajutăm corpul să revină cât mai aproape de „normal”.

La ce ne ajută colagenul?

Colagenul are multe beneficii: acesta ne ajută să ne menținem sănătatea pulmonară, contribuie la sănătatea sistemului circulator, ajută la recuperarea mușchilor după efortul fizic, are un rol important în menținerea sănătății țesuturilor și nu în ultimul rând, fiind principala componentă a dermei, ne ajută să avem un ten „plin”, păr sănătos și unghii puternice.

De unde luăm colagen?

Colagenul este o proteină de bază, fără de care organismul nostru începe să se simtă și să arate din ce în ce mai rău. Probabil, acum vă întrebați cum putem preveni pierderea de colagen și cum suplimentăm colagenul care începe să scadă odată cu trecerea anilor?

În primul rând, o viață echilibrată este cheia către un corp sănătos. Asta înseamnă o dietă corespunzătoare, bogată în proteine de calitate și antioxidanți, beta-caroten, vitamine și minerale. În plus, pentru a spori producția de colagen poți apela la suplimente sau alimente bogate în anumite substanțe, precum:

– Ginseng-ul – un produs foarte bogați în antioxidanți.

– Vitamina C – studiile arată că vitamina C este esențială pentru sinteza acidului hialuronic. Un studiu din 2014 sugerează că acidul hialuronic poate să ajute la stimularea producției de colagen în corpul uman, iar experții subliniază că prin consumul de alimente bogate în vitamina C și în aminoacizi, se poate crește nivelul de acid hialuronic și nivelul de colagen din corp, mai ales că ambele substanțe sunt importante pentru sănătatea pielii și nu numai.

– Vitaminele A,Ezincul și aminoacizii esențiali –stimulează producția de internă de colagen, iar eficiența lor este îmbunătățită de un aport suplimentar de vitamine.

Există și suplimente care te ajută să previi scăderea drastică a colagenului în corp, printre cele mai recomandate se numără: seleniulacizii grași Omega 3, alanina, l-cisteina și curcumina.

Totuși, dacă simți că nu ai timp mereu să iei mai multe suplimente pe zi, iar mesele de seară nu conțin întotdeauna alimente pline de nutrienți, ar fi cazul să îți îndrepți atenția către produse special create care să-ți ajute corpul să reabsoarbă aportul necesar de colagen. Un astfel de produs este Collagen+ care prezintă o concentrație ridicată de pulbere de colagen porcin hidrolizat (330mg). De asemenea, aceasta are în compoziție și acid hialuronic care face ca absorbția colagenului să se realizeze mult mai repede. Printre cele mai comune beneficii ale acestui produse se numără:

– Asimilarea normală a calciului, astfel ajutând la refacerea țesutului osos distrus și la producția normală de colagen.

– Regenerarea țesuturilor conjunctive.

– Refacerea și ameliorarea supleței tendoanelor pe care le protejează în timpul efortului.

– Inhibarea proceselor degenerative, la nivelul sistemului nervos și al articulaților și la menținerea sănătății vaselor de sânge.

Vei vedea că după o cură cu Collagen+ te vei simți mai vioi, mai flexibil, părul îți va fi mai sănătos și tenul va recăpăta luminozitatea de altădatată.

Sursă foto: Freepik.