fructe_de_aronia_beneficii_pentru_sanatate

În dorința noastră de a trăi o viață cât mai sănătoasă, am început să ne reorientăm către diverse plante naturale de mult uitate, care ne oferă beneficii nebănuite.

Astăzi vorbim despre Aronia, un arbust cu fructe mici și închise la culoare. Fructele de Aronia, sunt un dar al naturii, acestea având nenumărare proprietăți curative, fiind bogate în fibre și sărace în calorii.

Fructele de aronia se regăsesc în natură sub trei forme: aronia roșie, care este foarte rezistentă în anotimpurile reci, aronia neagră, a cărei fructe sunt mici și zemoase și nu în ultimul rând, aronia violet care este o combinație dintre celelalte două specii.

Fructele de aronia încep să se coacă odată cu venirea toamnei și sunt recunoscute pentru nenumăratele beneficii pe care le au pentru sănătate. Acestea sunt mici, cu un gust amărui, fiind totodată fructele cu cea mai mare cantitate de antioxidanți. Pe lângă acest lucru, ele sunt recunoscute ca având o concentrație ridicată de vitamina C, provitamina A și complexul de B-uri. Ah, era să uităm, fructele de aronia, au și un conținut foarte mic de calorii, lucru care le face ideale pentru curele de slăbire.

Beneficiile fructelor de Aronia

Aronia este un produs naturist foarte căutat în ultima perioadă și nici nu e de mirare. Având o concentrație atât de ridicată de antioxidanți și vitamine, este un remediu naturist care te poate ajuta să ameliorezi o mulțime de probleme. În continuare, vă vom prezenta câteva dintre cele mai importante beneficii ale fructelor de aronia:

Aronia ajută în curele de slăbire și detoxifiere – fructele de aronia sunt bogate în catehină și luteină, astfel că ajută la detoxifierea întregului organism. În plus, datorită faptului că sunt sărace în calorii sunt perfecte pentru persoanele care urmează cure de slăbire.

Stimulează digestia și este un bun adjuvant în problemele digestive – după cum am menționat, fructele de aronia au un conținut ridicat de fibre dietetice, astfel acestea combat cu ușurință afecțiuni precum balonarea, constipația și diareea. Imaginează-ți doar, ce senzație eliberatoare vei trăi când nu vei mai avea probleme cu balonarea.

Fortifică sistemul imunitar – antioxidanții, alături de conținutul ridicat de vitamina C, fac ca fructele de aronia să ajute la fortifierea sistemului imunitar. Mai exact, acestea stimulează

activitatea celulelor albe și ajută și la producerea colagenului. Colagenul este responsabil pentru repararea țesuturilor, a organelor, a vaselor de sânge și a celulelor.

Ajută în problemele de diabet – fibrele nu sunt importante doar pentru a scăpa de problemele digestive, ci ajută și la menținerea echilibrată a zahărului din sânge și previn creșterile bruște ale glicemiei. Așadar, fructele de aronia reprezintă un remediu naturist excelent pentru persoanele care se confruntă cu probleme de diabet.

Protejează vederea – cu ajutorul carotenului prezent în compoziție, acestea previn degenerarea oculară și dezvoltarea cataractei.

Poate preveni cancerul de colon – ultimele studii în domeniu, au arătat faptul că există o legătură între fructele de aronia și reducerea cancerului de colon. Astfel consumul regulat poate ajuta persoanele aflate în categoriile de risc să prevină această afecțiune.

Prezintă un efect antibacterian – fructele de aronia sunt recomandate și când vorbim de protejarea organismului împotriva infecțiilor respiratorii. Astfel, acestea sunt indicate persoanelor care doresc să se imunizeze, cât și celor care suferă în prezent de astfel de infecții, pentru ameliorarea simptomelor.

Ușor, ușor ne îndreptăm către final. Totuși, nu am vrea să terminăm articolul înainte să vă spunem că fructele de aronia pot fi consumate în multe feluri: de la aronia proaspătă adăugată în smoothie-urile de dimineața, până la sucuri, siropuri sau ceai. Toate acestea te vor ajuta să te menții mai sănătos și să ameliorezi multe dintre problemele care ți-au dat atât de mult timp bătăi de cap. Pe site-ul nostru, găsești o gamă variată de sucuri de aronia care să îți dea o doză zilnică de antioxidanți necesari.

Pe curând!

Sursă foto: Freepik.