Ce este aronia?

Aronia este un arbust fructifer cunoscut în întreaga lume pentru proprietățile lor vindecătoare. Fructele sale pot fi roșii sau negre și au ajutat omenirea de mai bine de 200 de ani.

Au fost descoperite pentru prima dată în America de Nord, unde triburile indiene le foloseau împotriva răcelii, iar ulterior aduse în Europa. De asemenea, sunt supranumite „fructele cosmonauților” deoarece astronauții ruși le consumau în mod regulat în anii ’50, considerându-le o sursă de nutrienți și vitamine.

Care este valoarea nutritivă a fructelor de Aronia?

  • Sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi polifenoli, flavonoide (cum ar fi caroteni, luteina, antociani, aproximativ 1.480 mg la 100 de grame de fructe de pădure proaspete) și proantocianidine (664 mg la 100 de grame)
  • Sursă bogată de vitamine și nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, A și E, beta-caroten, acid folic și minerale (cum ar fi potasiu, fier și mangan).

6 beneficii pentru sănătate ale fructelor de Aronia

Printre beneficii pentru sănătate ale fructelor de aronia se numără:

Studiile au arătat că boabele de aronia au cel mai puternic potențial de reducere a riscului de cancer . Antioxidanții prezenți în boabe, în special antocianinele, ajută la oprirea proliferării și creșterii celulelor canceroase de colon, reducând astfel creșterea lor cu până la 60%.

Sunt bogate în antioxidanți polifenoli, despre care se știe că mențin sănătatea și au capacitatea puternică de a preveni bolile cronice, inclusiv diabetul, bolile cardiovasculare și tulburările metabolice.

S-a demonstrat că extractele de aronia relaxează țesutul de pe pereții vaselor de sânge și ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, reducând astfel posibilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare. Multe boli cardiovasculare reduc capacitatea vaselor de sânge de a se relaxa, ducând la întărirea pereților arteriali. Acestea ajută la reducerea tensiunii arteriale și pot ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale în artere.

Bogate în antioxidanți, fructele de aronia ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun precum și la îmbunătățirea funcției inimii. Aportul de suc de boabe de aronia, aproximativ 250 ml pe zi, scade nivelul de colesterol rău (lipoproteine ​​cu densitate scăzută).

Boabele de aronia, precum și sucul și extractul lor, sunt consumate pe scară largă pentru a gestiona diabetul. Studiile arată că aceste fructe pot îmbunătăți metabolismul glucozei și pot regla nivelul zahărului prin reducerea rezistenței la insulină.

Pe lângă toate aceste beneficii directe pentru sănătate, fructele de aronia sunt pline de nutrienți precum vitamina C, mangan, vitamina K și fibre. Au și folați, vitamina A, vitamina E și fier, pe lângă polifenolii despre care am vorbit.

 

În concluzie, sucul de aronia este ideal pentru tine dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, fiind un bun aliat care ajută la creșterea rezistenței și sănătății organismului tău.

Conținutul bogat de vitamine, minerale și antioxidanți din sucul de aronia are efecte uimitoare la nivel neuronal, susținând funcțiile creierului (memorie, concentrare).

Consumă această băutură nu doar pentru gustul ei deosebit, ci și pentru proprietățile sale vindecătoare. Ține cont de cantitatea recomandată și integrează-o în alimentația ta zilnică, pentru a avea certitudinea unui organism sănătos și rezistent. Fiind un suc 100% natural și fără aditivi sau coloranți, consumul lui nu implică efecte secundare.

Dr. Green – Sursa ta de sănătate!

Bibliografie:

  • https://www.ecowatch.com/aronia-berry-health-benefits-2655083353.html
  • https://www.webmd.com/diet/health-benefits-aronia-berries
  • https://wellnessmama.com/health/aronia-berry/
  • https://www.superberries.com/health-benefits-of-chokeberries