Astenia de primăvară este un proces prin care organismul ne este influențat de schimbările care au loc în jurul nostru. Astenia de primăvară ne afectează starea de bine și ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de venirea noului anotimp.

Acest proces apare la începutul primăverii și nu durează de obicei foarte mult timp, însă este important să fim informați despre care sunt simptomele acestuia și ce remedii există.

Simptome astenie de primăvară

 

Ce este astenia de primăvară?

Astenia de primăvară este o stare de slăbiciune generală a organismului, o oboseală atât la nivel fizic, cât și psihic. Cu toate că primăvara este anotimpul în care natura se trezește la viață, oferindu-ne în general o stare de bine, nu putem să uităm că aduce odată cu ea și această condiție medicală.

Care sunt cauzele asteniei de primăvară?

Principala cauză a asteniei de primăvară este incapacitatea de adaptare a organismului de la o vreme la alta, de la o calitate a aerului la alta. Alte cauze pot fi alergiile sau nivelul scăzut al endorfinelor.

Care sunt simptomele asteniei de primăvară?

Astenia de primăvară induce o stare de epuizare generală a întregului organism, printre simptomele acesteia fiind:

  • Oboseala musculară și intelectuală
  • Pierderea vitalității
  • Stări de nervozitate și melancolie
  • Amețeli
  • Pierderea interesului pentru anumite activități
  • Modificarea apetitului
  • Diverse dureri
  • Tulburări de somn

Astenie de primăvară remedii naturiste

Remedii naturiste pentru astenia de primăvară

Pentru a trata astenia de primăvară este important, în primul rând, să facem câteva schimbări asupra stilului nostru de viață: să facem mai multă mișcare, să avem o alimentație bogată în vitamine și minerale, să consumăm mai multe lichide și să ne odihnim suficient.

În al doilea rând, pentru combaterea efectelor asteniei de primăvară, putem folosi aceste 8 remedii naturiste:

Busuiocul este una dintre plantele aromatice medicinale benefice într-o mulțime de afecțiuni terapeutice. Ceaiul făcut din busuioc este un remediu natural în cazul durerilor de cap și susține relaxarea psihică. Infuziile de ceai de busuioc îmbunătățesc starea de bine a organismului. Dr. Green recomandă ceaiul de busuioc 50 g RoTea.

Sunătoarea este una dintre plantele folosite în mod frecvent în scop terapeutic. Numeroase studii au demonstrat că ceaiul de sunătoare este la fel de eficient precum antidepresivele. Ceaiul de sunătoare ajută și la combaterea insomniilor. Dr. Green recomandă ceaiul de sunătoare 50 g RoTea.

Mierea de albine este un remediu natural foarte eficient. Este recomandată consumarea unei linguri de miere dimineața, pe stomacul gol, pentru a începe ziua cu o stare de bine. Mierea întărește sistemul imunitar și combate starea de astenie. Dr. Green recomandă mierea de albine de tei 400 g Soria.

Coenzima Q10 este o substanță 100% naturală. Aceasta este produsă de organismul uman și ajută la eliberarea de energie. Coenzima Q10 contribuie la menținerea sănătății. Susține efortul fizic și intelectual, susține funcționarea funcției cognitive normale și stimulează sistemul nervos. Dr. Green recomandă coenzima Q10 60 de capsule NaturLine.

Guarana este o plantă de pe tărâmurile Americii de Sud. Aceasta este bogată în calciu, fosfor, potasiu și magneziu și are proprietăți antidepresive. Guarana ajută la îmbogățirea memoriei, atenției și capacității de concentrare, reduce durerile de cap și somnolența, crește energia și vitalitatea. Este indicată pentru combaterea oboselii. Dr. Green recomandă pulberea guarana 200 g Deco Italia.

Suplimentele de ginkgo biloba îmbunătățesc circulația sângelui către creier, ceea ce oferă energie întregului organism. Acestea combat stările depresive, apăsările emoționale și ajută la gestionarea normală a stresului fiziologic și psihologic. Dr. Green recomandă ginkgo biloba 120 capsule Dr. Green.

Ginsengul este un remediu vechi pentru oboseală. Acesta ajută la creșterea rezistenței fizice și psihice, îmbunătățește capacitatea de atenție și de efort fizic și crește pofta de viață. Dr. Green recomandă ginseng siberian 60 capsule Cosmopharm.

Magneziul contribuie la reducerea oboselii,  la menținerea metabolismului energetic normal, la menținerea sănătății psihice și are un efect calmant. Magneziul previne tulburările psihice și ajută la refacerea în cazul oboselii și la reglarea somnului. Dr. Green recomandă magneziu natural 90 capsule Natural&Healthy Way.

Sursă foto: Freepik