Sărbătorile de iarnă abia s-au încheiat. Zilele acestea, toți ne setăm noi obiective pentru anul care abia a început. Un stil de viață mai sănătos este obiectivul pe care vi-l propunem noi, iar un prim pas pentru îndeplinirea acestuia, în special după mesele îmbelșugate pe care le-am avut de sărbători, este o detoxifiere a organismului.

Detoxifierea este un proces necesar la un anumit interval de timp, un proces prin care corpul elimină toxinele. Nu vom intra în prea multe detalii despre detoxifiere, deoarece deja v-am prezentat în articolul nostru „Detoxifierea organismului și alimententele potrivite pentru o stare de bine” de ce este importantă detoxifierea organismului, când este necesară și care sunt beneficiile ei. În articolul acesta vă vom vorbi despre câteva ceaiuri pentru detoxifierea organismului.

Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

În procesul de eliminare a toxinelor, sunt implicați ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea și plămânii. Atunci când aceste organe sunt în stare bună de sănătate, pot elimina în mod eficient substanțele nedorite.

Puteți susține sistemul natural de detoxifiere al organismului, utilizând anumite ceaiuri care ajută ficatul să funcționeze mai bine. Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor nu este recomandată ca dietă de sine stătătoare, însă acestea pot fi un aliat și pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămână.

Ceaiul verde

Ceaiul verdeceaiuri pentru detoxifierea organismului ceai verde este probabil cel mai cunoscut pentru detoxifiere. Acesta are o listă lungă de beneficii pentru sănătate, unul dintre ele fiind faptul că are un conținut foarte mare de antioxidanți. De asemenea, este și un tonic excelent, foarte util atunci când vă simțiți fără energie.

Ceaiul verde este folosit atât în curele de detoxifiere a organismului, cât și în cele de slăbire.

Nu este recomandat seara, deoarece acesta conține cofeină.

Ceaiul de ghimbir

ceai de ghimbirCeaiul de ghimbir are o aromă puternică, însă este unul dintre cele mai bune remedii pentru organism. Este bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, poate neutraliza bacteriile nocive și susține sistemul imunitar. Ceaiul de ghimbir poate fi combinat cu suc de lămâie, care îi sporește efectele curative.

Ceaiul de anghinare

ceai de anghinareCeaiul de anghinare are o mulțime de beneficii. Susține refacerea ficatului, îl ajută să elimine toxinele și susține activitatea vezicii biliare. De asemenea, această băutura are și efecte cardioprotectoare.

Ceaiul de rooibos

Rooibosceaiuri pentru detoxifierea organismului ceai de rooibos este un ceai delicios, fără teină si a cărui compoziție îl face perfect pentru a ajuta ficatul să funcționeze: are antioxidanți polifenolici și flavonoide, fier, potasiu, calciu, fluor, cupru, magneziu, mangan, zinc și acizi alfa. Infuzia din rooibos susține lupta organismului cu radicalii liberi și favorizează digestia.

Ceaiul de fenicul

ceai de feniculFeniculul poate funcționa ca un agent care curăță sângele și ca un bun diuretic, care menține rinichii sănătoși, ficatul în stare bună și ajută la îmbunătățirea digestiei. Ceaiul de fenicul a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, datorită concentrațiilor mari de fitonutrienți, vitamine, minerale și compuși volatili.

Ceaiul de păpădie

ceai de papadieAtât frunzele, rădăcinile, cât și tulpina păpădiei ajută la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal și la creșterea tonusului.

Ceaiul de păpădie este un diuretic puternic, ajutând la eliminarea surplusului de apă din organism și odată cu ea și substanțele reziduale.

Păpădia poate fi consumată cu succes în diete deoarece conține potasiu, fier, calciu, cupru, siciliu, mangan și întreaga gamă de vitamine B.

Ceaiul de sunătoare

ceai de sunatoareÎn compoziția acestei plante găsim acid valerianic, taninuri, colină, hipericină, dar și multe alte substanțe care fac din acest ceai unul benefic și foarte sănătos.

Ceaiul de sunătoare vă ajută să slăbiți și să vă detoxifiați organismul. Acesta stimulează enzimele din ficat, eliminând astfel din organism toxinele și substanțele nocive.

Smoothie cu avocado și ceai verde

Vă împărtășim o rețetă simplă cu ceai verde, pentru un gust aparte. Combinând efectul energizant natural al ceaiului verde cu grăsimile sănătoase din fructul de avocado, vom obține o  super-băutură. Ca să o preparați, puneți o jumătate de avocado și o jumătate de cană de ceai verde într-un robot de bucătărie.

Sursă foto: Freepik