Cu toții ați auzit despre migdale și cu siguranță le consumați în diverse forme, însă știți cât de benefice sunt pentru sănătatea noastră? Dar pentru pielea noastră? Vă invităm să descoperiți care sunt cele mai importante proprietăți ale migdalelor și sub ce formă pot fi incluse în ritualul vostru de frumusețe.

Despre migdale

Migdalele intră în categoria alimentelor bogate în nutrienți esențiali organismului. Acestea conțin din plin fibre, proteine, vitamine și minerale, care împreună acționează în mod benefic asupra corpului, dacă sunt consumate în mod regulat.

Migdalele sunt considerate un superaliment, fiind utilizate atât în industria alimentară, cât și în cea cosmetică.

beneficii migdale

Beneficiile migdalelor

Migdalele nu doar că furnizează nutrienți importanți organismului, dar au și alte beneficii extrem de importante pentru un corp sănătos.

  1. Asigură un nivel optim de energie.
  2. Mențin sănătatea creierului. Datorită conținutului de vitamina E, migdalele sunt considerate a fi un aliment bun pentru creier. În plus, sunt o sursă bună de zinc și vitamina B6. Zincul este un mineral care protejează celulele creierului de efectele nocive ale radicalilor liberi din corp, iar vitamina B6 stimulează metabolismul proteinelor, necesare pentru repararea celulelor creierului.
  3. Susțin buna funcționare a inimii. Mulți nutrienți din compoziția migdalelor joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului cardiovascular. De exemplu, conținutul de magneziu îmbunătățește circulația sângelui, iar vitamina E combate inflamațiile de la nivelul arterelor și nu numai.
  4. Ajută la scăderea colesterolului “rău”.
  5. Contribuie la reglarea glicemiei. Magneziul din migdale este implicat în controlul nivelului de zahăr din sânge
  6. Previn defectele de naștere. Acidul folic din compoziția migdalelor susține creșterea sănătoasă a celulelor și țesuturilor, necesare pentru o dezvoltare armonioasă a fătului.

migdale forme de consum

Forme de consum și utilizare

Migdalele pot fi consumate crude, prăjite sau înmuiate în apă, dar și sub alte forme.

Produse alimentare

Vă vom prezenta câteva exemple de produse alimentare cu migdale:

Migdalele pot fi consumate ca atare.

migdale bioplanetMigdale Bio 350g BioPlanet – Migdalele nu au o pulpă cărnoasă și dulce care  învelească sâmburele, ci sunt îmbrăcați cu o coajă dură. Sub coajă se află sâmburele tare, care este acoperit de o pieliță protectoare.

 

 

migdale decojite bioplanetMigdale decojite bio 350g BioPlanet – Migdalele organice sunt un produs excelent pentru a fi consumate sub orice formă. Le recomandăm ca o gustare independentă la școală sau la serviciu, dar și adăugate în produse de patiserie, deserturi, musli, terci de porumb.

 

Migdalele sub formă de fulgi sunt o adevărată delicatesă, fiind perfecți pentru prăjituri și alte gustări.

fulgi_de_migdaleFulgi de Migdale bio 100 g Bio Planet – sunt un produs excelent, care poate fi consumat ca atare, dar și copți, adăugați în diferite deserturi, musli sau cerealele de dimineață.

 

Făina de migdale este o alternativă sănătoasă și bogată în nutrienți.

faina de migdaleFăină de Migdale 250 g Bio Planet – este obținută din măcinarea migdalelor decojite și neprăjite. Se caracterizează printr-un gust delicat, dulce. De asemenea, este o alternativă excelentă pentru a înlocui făina tradițională pentru coacerea prăjiturilor și a pâinii.

 

Laptele de migdale este o alternativă sănătoasă pentru vegani sau pentru cei cu intoleranță la lactoză.

lapte de migdaleBăutură organică din migdale 1l Terraepane – În acest tip de băutură bio, toate substanțele sunt mai ușor accesibile pentru organism. Nu conține gluten, GMO, îndulcitor sau lactoză. Băutura din migdale reglează funcția intestinală și scade nivelul de colesterol.

 

Pentru cei care preferă deserturile, migdalele se regăsesc în multe dulciuri și gustări.

migdale in ciocolataMigdale în ciocolată albă și cocos 100g Nobilis – sunt o gustare delicioasă, cu un gust intens și aromat. Tot din gama Nobilis, există și varianta de migdale în ciocolată neagră.

 

 

ciocolata cu migdaleCiocolată cu lapte și migdale fără zahăr 190g Trapa – o gustare ideală pentru iubitorii de ciocolată. Există multe alte sortimente de ciocolată din gama Trapa care conțin migdale.

 

biscuiti cu migdaleBiscuiți vegani cu migdale bio 300 g Sottolestelle – delicioși pentru un mic dejun sau o pauză sănătoasă și hrănitoare. Pot fi consumați la școală sau la birou.

 

cosmetice ulei de migdale

Produse cosmetice

Vă vom prezenta câteva exemple de produse cosmetice pe bază de migdale:

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai utilizate uleiuri naturale pentru menținerea frumuseții, deoarece este o sursă bună de antioxidanți care aduc beneficii pielii, părului și unghiilor. Totodată, în compoziția migdalelor se găsesc acizi grași Omega-3, esențiali pentru organism.

Acesta este benefic în îngrijirea pielii, a unghiilor, a părului și scalpului.

ulei de migdaleUlei de migdale extravirgin 50 ml Divine – este absorbit cu ușurință și îngrijește pielea datorită calităților emoliente și calmante. Este bogat în vitaminele A, B, D, E, care ameliorează elasticitatea pielii și accelerează refacerea celulelor.

 

lavera balsam de buzeBalsam de buze Sensitive cu migdale și jojoba 4,5 g Lavera – Mai ales în sezonul rece, buzele sunt uscate și fragile. Pentru aceasta puteți folosi balsamul de buze cu ulei de jojoba și ulei de migdale organice. Oferă buzelor suficientă hidratare și umiditate pentru a le proteja de uscare. Se aplică pe buze oricând este necesar.

 

deodorant alaunDeodorant bio cu propolis, piatră de alaun și ulei de migdale dulci 50 ml Abellie – include 3 ingrediente active naturale: propolis, cu proprietăți purificatoare, piatră de alaun, cu putere antiperspirantă și ulei de migdale dulci, ideal pentru hidratare.

 

crema de dusCremă de duș Delicatețea Mierii 100 ml Abellie – catifelează și protejează pielea de deshidratare grație uleiului de migdale dulci și a mierii de tei. Untul de shea hrănește epiderma, redându-i suplețea și elasticitatea.

 

ulei hidratant abellieUlei hidratant pentru față 30ml Abellie – Cu o textură ușoară și un parfum delicat de citrice, combină 4 uleiuri organice: argan, migdale dulci, jojoba și caise, cunoscute pentru proprietățile lor regenerative și protectoare.

 

 

biscuiti

Rețete cu migdale

Pentru a vă încuraja să introduceți migdalele în dietă, v-am pregătit câteva idei de rețete.

Fursecuri cu ciocolată

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecați pasta de susan și siropul de arțar într-un castron de dimensiuni medii. Adăugați fulgii de ciocolată și făina de migdale. Lăsați aluatul să se întărească la frigider timp de 30 de minute. După ce trece jumătatea de oră, adăugați bicarbonatul de sodiu și oul şi amestecați. Utilizați o lingură pentru a forma fursecurile și așezați-le pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți la 175°C timp de aproximativ 12 minute.

briose cu migdale

Brioșe cu migdale

Ingrediente:

Mod de preparare:

Puneți semințele de in râșnite și apă și lăsați-le până devin gelatinoase (aproximativ 20-25 minute). Mixați bananele și 1 lingură de zeamă de lămâie în blender până devin o pastă. Adăugați zahărul de cocos, semințele de in înmuiate și mixați totul. Apoi, adăugați făina de migdale, laptele vegetal și făina fără gluten și am mixați până când se omogenizează. Adăugați și stafidele. La final, adăugați praful de copt și bicarbonatul stins cu 2 linguri de zeamă de lămâie. Așezați compoziția obținută în forme de brioșe. Puneți aproximativ 2 linguri de compoziție în fiecare formă și presărați deasupra migdalele mărunțite. Puneți deasupra și sirop de curmale.

Lăsați la cuptor pentru aproximativ 25 minute, la o temperatura de 180°C.

cheesecake cu afine

Cheesecake cu blat de migdale și topping de dulceață de afine

Ingrediente:

Blat:

Cremă:

Mod de preparare:

Blat: Puneți fulgii de cocos, fulgii de migdale, mierea, dulceața de caise și untul de cocos într-un robot de bucătărie, până se omogenizează compoziția. Adăugați merișoarele și amestecați. Puneți compoziția într-o formă rotundă.

Cremă: Într-un castron, puneți untul, crema de brânză și zahărul pudră. Mixați crema până se omogenizează, apoi turnați-o peste blat. Lăsați la rece jumătate de oră înainte de a pune dulceața deasupra cremei.

După ce totul este gata, lăsați cheesecake-ul la frigider până a doua zi.

Cu siguranță există multe rețete delicioase pe bază de migdale, în diverse forme. Așteptăm să ne împărtășiți și alte idei de rețete. Până atunci, vă invităm să vizitați site-ul www.drgreen.ro, unde aveți la dispoziție multe alte produse pe bază de migdale.

Sursă foto: Freepik