6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară

În acest articol îți prezentăm 6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară.  În precedentele articole am vorbit despre ficatul mărit și despre bila leneșă acum vă propunem să aprofundăm subiectul dischenziei biliare și să vă prezentăm 6 remedii naturale pentru tratamentul ei.

6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară

Ce este dischinezia biliară ?

Pentru a înțelege ce este această afecțiune trebuie să înțelegem rolul vezicii biliare în organism.  Aceasta este un organ de dimensiuni mici, localizat sub ficat. Rolul ei este de a depozita și concentra bila, o secreție hepatică verde utilizată în procesul digestiv. În momentul când consumăm alimente, vezica biliară eliberează bila în duoden, adică în prima parte a intestinului subțire.

Dischinezia biliară apare când acest mecanism este afectat, putând apărea dureri puternice în partea dreaptă a abdomenului, greață și vărsături.  Faptul că bila nu mai poate fi evacuată poate crește riscul de formare de calcuri biliari.

De ce apare dischinezia biliară?

Sunt mai multe cauze ce pot duce la apariția dischineziei biliare. O cauză poate să fie stilul alimentar. Un consum exagerat de mâncare grasă, prăjeli, mezeluri, carne tocată, ouă, ciocolată sau alcool poate duce la apariția acestei afecțiuni.  Totodată există o legătură între stressul pacientului și apariția acestei boli.

Pe lângă acești factori, sunt și unii care nu au neapărată legătură cu regimul alimentar.  Tulburările endocrine, problemele ginecologice, anxietatea sau depresia sunt unii dintre aceștia.

Există și o serie de boli care se manifestă și prin dischinezie biliară. Dintre acestea amintim:

  • pancreatita
  • gastrita
  • hepatita A sau B,
  • anemia
  • ulcerul
  • febra Dengue
  • tifosul

Cum se manifestă dischinezia biliară?

Există multe manifestări care apar în cazul dischineziei biliare. Dintre acestea amintim:

  • disconfort în zona subcostală dreaptă
  • durere resimțită în umăr
  • cefalee temporară
  • amețeală
  • indigestie
  • diaree
  • constipație
  • gust amar după masă

În formele acute ale bolii simptomele se pot intensifica, iar bolnavul poate avea febră, dureri puternice de abdomen, greață și vărsături. Aceste manifestări pot dura câteva minute dar există și cazuri în care poate dura mai multe ore fapt ce poate necesita câteodată internarea pacientului.

Tipurile de dischinezie biliară

Există două tipuri de dischinezie biliară:

  • cea hiperkinetică care se manifestă printr-o creștere a activității biliare, o accelelrare a tranzitului intestinal, dureri și diaree
  • cea hipokinetică – numită popular și bila leneșă se manifestă prin dureri și jenă în hipocondru drept, guist amar după mese, gust amar după mese sau eforturi fizice, vărsături biloase sau mâncărimi de piele.

Care sunt riscurile dichineziei biliare ?

Tulburările biliare duc la dezechilibre majore în activitatea organismului.  Ele pot cauza afecțiuni:

  • ale ficatului – ca de exemplu steatoza hepatică, hepatomegalie (ficat mărit) sau ciroza hepatică
  • ale pancreasului – ca de exemplu pancreatită sau diabet
  • ale florei intestinale pe care o poate perturba major
  • gastrice -cum este gastrita, ulcerul peptic sau refluxul gastro-esofagian

Tratamentul dischineziei biliare

Există mai multe căi prin care putem trata această afecțiune.

Prima este schimbarea regimului alimentar.  Cei ce se confruntă ci dischinezia biliară trebuie să evite mai multe alimente dintre care amintim:

  • carnea tocată
  • carnea grasă
  • ciorbele grase
  • sosurile
  • conservele
  • prăjelile
  • vinetele
  • cașcaval6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară

Totodată eliminate și băuturile acidulate dar și alcool.

Un alt lucru foarte important este în cazul pacienților obezi, revenirea la o greutate normală.

Cazurile mai complicate ale bolii se pot trata, la recomandarea medicului specialist cu diferite tipuri de analgezice și antiinflamatoare nonsteroidiene.

În acest articol vă prezentăm 6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară.

Remediile naturiste pentru dischinezia biliară

Tratamentele naturiste sunt o soluție cu efecte recunoscute în cazul acestei afecțiuni. În acest articol ne vom opri la 6 remedii naturiste pentru dischenzia biliară.

Ceaiul hepato-biliar

6 remedii naturiste pentru dischinezia biliarăPrimul dintre cele 6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară este ceaiul hepato-biliar format dintr-un amestec de ingrediente flori de gălbenele, părți aeriene de cicoare, părți aeriene de turiță mare, părți aeriene de ventrilică , coajă de crușin, părți aeriene de țintaură. Împreună ajută la

  • menținerea menținerea activității biliare prin fluidizarea bilei.
  • menținerea sănătății intestinale și hepatice
  • menținerea fluxului normal de secreție a bilei
  • menținerea sănătății vezicii biliare
  • protejarea celulelor hepatice

Toate acestea fac din acest ceai un adjuvant în tratarea bolilor de ficat prin stimularea funcțiilor bilei și  îmbunătățirea digestiei. În plus cu excepția unor alergii ale unor persoane față de oricare dintre ingrediente, nu s-au raportat efecte adverse.

Ceaiul hepato-biliar  se prepară sub forma unei infuzii de 1-2 lingurițe de plantă peste care se toarnă 250ml de apă clocotită. Se lasă în repaus 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă 2 căni pe zi după mesele principale.

 

Curcumin Plus 60 capsule NaturLine

Curcumin Plus 60 capsule NaturLine6 remedii naturiste pentru dischinezia biliară este un amestec de extract de plante cu efecte vindecătoare dovedite de-a lungul miilor de ani.

Curcumin Plus conține 3 forme de preparare ale turmericului -două tipuri de extracte super concentrate și pulbere din rădăcina de șofran de India (Curcuma longa). În plus are piper negru care conține piperină. Această substanță este recunoscută pentru faptul că stimulează producția bilei și îi permite să se debaraseze de toxine.

Rădăcina șofranului de India poartă numele de turmeric. Este de formă tubulară cu mici ramificații, o culoare maro-gălbui , interior portocaliu intens. Are un gust ușor amărui, înțepător dar și dulce.  Turmercul are peste 100 de componente,  de aceea este folosit ca și condiment, ca remediu tămăduitor, dar și ca și colorant natural textil.

Pe planul sănătății printre multiplele sale beneficii – antioxidant, antitumoral, antimcrobian, antiinflamator -are și efect asupra producției de bilă prin stimularea producției ei.

Toate aceste componente se găsesc în capsulele de Curcumin Plus de la NaturLine care se iau de 1-2 ori pe zi.

Pe lângă efectele asupra ficatului, Curcumin Plus are și efecte asupra:

  • articulațiilor – reduce durerile lși crește mobilitatea în cazul reumatismului articular
  • alergiilor – reduce efectele lor prin inhibarea producției de histamină
  • plamâni – fluidizează secrețiile bronhice, calmează durerea în gât și tusea.

 

Anghinare și măslin 90 capsule Natural & Healthy Way

Acest suplimen6 remedii naturiste pentru dischinezia biliarăt alimentar conține un extract standardizat din frunze de anghinare alături de un extract standardizat din frunze de măslin.

Capsulele se iau de câte 1 sau 2 de 3 ori pe zi și au o serie de beneficii dintre care amintim

  • protejare a ficatului și a stomacului prin reglarea funcției digestive
  • contribuie la funcționarea normală a intenstinelor
  • detoxifică organismul

Ceai de limba cerbului

6 remedii naturiste pentru dischinezia biliarăLimba cerbului, cunoscută și sub numele de năvalnic este o ferigă ce stă veșnic verde și crește în pădurile de fag., în zonele umbroase. Este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale recomandată atât pentru uz extern cât și intern. Ceea ce o face atât de specială pe această plantă este conținutul ei ridicat de vitamine,enzime, mucilagii și tanin .

Ceaiul de limba cerbului este recomandat în caz de dischinezie biliară, fiind cunoscută pentru efectele sale asupra eliminării pietrelor de ficat. În plus, ajută la evacuarea bilei în duoden, fiind astfel important în cazul dischenziei biliare.

Modul de preparare a ceaiului este prin infuzie dintr-o linguriță  de plantă la 250ml apă. Se recomandă consumarea de 2-3 căni pe zi, înainte de mesele principale.

Ca și contraindicații, ceaiul nu este recomandat femeilor în timpul sarcinii și alăptării pentru că nu se cunosc efectele pe care le poate avea asupra fătului. Totodată nici cei care iau tratament cu litiu nu e bine să consume acest ceai. Ceaiul de limba cerbului influențează modul cum organismul elimina litiul și astfel se pot crea o serie de probleme.

Ceaiul de mătase de porumb

6 remedii naturiste pentru dischinezia biliarăMătasea de porumb este folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratarea mai multor afecțiuni. S-a observat că are proprietăți diuretice, antiinflamatorii și calmante.

În dichenzia biliară utilizarea ceaiului de mătase de porumb ajută prin mărirea secreției bilei și împiedică depunerea sărurilor în bilă.  Totodată ajută și la detoxifierea organismului.

Totodată efectele ceaiului de mătase de porumb se văd și în cazul altor afecțiuni dintre care amintim: hipertensiunea arterială, menopauză, cistite, infecții urinare, edeme renale sau cardiace, reumatism etc.

Ceaiul de mătase de porumb se prepară din 1-2 lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită, apoi se lasă acoperit. Se consumă 2-3 căni cu ceai pe zi.

În timpul consumului de ceai de mătase de porumb nu se recomandă consumul alcoolului, alimentelor acide, fructe acre, lapte acru etc.

Tinctură de rozmarin

6 remedii naturiste pentru dischinezia biliarăRozmarinul este cunoscut pentru efectele sale medicinale și folosit ca remediu din cele mai vechi timpuri. Planta crește în regiunea mediteraneană pe soluri calcaroase dar poate fi cultivat și în grădini. Proprietățile sale medicinale sunt date de frunze și inflorescențe.

Tinctura de rozmarin are o serie beneficii pe planul sănătății.  În caz de dischenzie biliară rozmarinul este important datorită efectului său colagog – adică de facilitate a eliminării bilei.  Pe lângă acest beneficiu ajută în digestie și prin susținerea metabolismului colesterolului și are un efect de purificare al organismului.

Tinctura de rozmarin nu este recomandată femeilor în timpul sarcinii și a alăptării. Totodată persoanele la care le este interzis sau limitat consumul de alcool sau care au intoleranță la oricare dintre componentele produsului nu trebuie să ia tinctura de rozmarin.