remedii_pentru_slabit

Se apropie vara, un moment oportun pentru a ne motiva să dăm 1-2 kilograme jos pentru a arăta cum ne-am dori în rochia preferată. În articolul de astăzi vom vorbi despre câteva metode prin care putem să accelerăm procesul de slăbire, pe lângă bineînțeles, o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate.

Include sucul de lămâie în dieta ta

Ce-ar fi dacă ți-am spune că prin consumul regulat de suc de lămâie și apă călduță vei accelera procesul de ardere a grăsimilor și îți vei îmbunătăți metabolismul stimulând funcțiile ficatului? Simplu, nu? Tot ce trebuie să faci e să consumi un pahar cu apă călduță în care ai adăugat sucul stors de la o jumătate de lămâie. Acesta se bea pe stomacul gol, în fiecare dimineață, cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Pe lângă faptul că te vei bucura de o siluetă mai suplă, îți vei ajuta organismul să scape și de toxinele acumulate. Mai mult, consumul de citrice te ajută și pentru o piele mai radiantă, așa că ai numai de câștigat.

Consumă cafea neîndulcită sau ceai verde

            Cafeaua este o băutură sănătoasă dacă o consumăm cu moderație, ea fiind bogată în antioxidanți și alți compuși benefici pentru sănătate. Băuturile de cafea pot susține pierderea în greutate prin creșterea nivelului de energie și a cantității de calorii pe care le ardeți. Spre exemplu, o cafea neagră neîndulcită este slabă în calorii, deși de cele mai multe ori dă senzația de sațietate. Mai mult, cafeaua vă poate stimula metabolismul cu 3–11% și vă poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 23–50%.

            La fel ca și cafeaua, ceaiul verde este o băutură naturală care este încărcată cu antioxidanți. Consumul de ceai verde este legat de numeroase beneficii, cum ar fi arderea mai rapidă a grăsimilor, care pe termen lung ajută la pierderea în greutate. O formulă și mai potentă a acestui ceai, este ceaiul verde matcha, care poate fi consumat ca atare, sau inclus în diferite alimente: iaurt, smoothie-uri.

Alege gustări sănătoase

            De multe ori, consumăm alimente fără a ne da seama că acestea sunt bogate în calorii. Spre exemplu, multe persoane au tendința să consume multe „calorii lichide”. Caloriile lichide provin din băuturi precum băuturile răcoritoare sucurile de fructe sau băuturile energizante. Astfel, este important de reținut că în mod normal creierul nu înregistrează caloriile lichide în același mod în care înregistrează caloriile solide, astfel încât ajungem să consumăm mult mai mult decât ne dăm seama.

            E important să încercăm să limităm consumul acestor calorii goale și să apelăm mai degrabă la niște gustări sănătoase precum: migdalele, nucile sau alunele. Deși se știe că oleaginoasele sunt bogate în calorii, aceste alimente oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp, fiind totodată bogate în fibre și minerale. Totuși, este bine să ne limităm la aproximativ 10 migdale pe zi, pentru a nu „aduna” prea multe calorii.

Înlocuiește grăsimile cu uleiul de cocos 

            Uleiul de cocos este un ulei bogat în grăsimi numite trigliceride, având catenă medie, care care sunt metabolizate diferit de alte grăsimi, astfel că nu trebuie să îți faci probleme că acestea se vor depune instant pe șoldurile tale. Pe lângă acest aspect, uleiul de cocos are proprietatea de a regla producția de insulină, echilibrând nivelul de zahăr din sânge, ceea ce conduce la o poftă de dulce mai mică și implicit la o scădere în greutate pe termen lung. Nu în ultimul rând, uleiul de cocos te ajută să îți accelerezi metabolismul și contribuie la o mai bună digestie, fapt care constituie primul pas în reglarea greutății.

Consumă suplimente potrivite pentru accelerarea metabolismului 

            Deseori, pe lângă trucurile pe care le folosim zilnic pentru a deveni mai suple, putem apela și la suplimente alimentare care ajută la accelerarea metabolismului. Extractul de Cafea Verde este considerat unul dintre cei mai bun anti-oxidanți din lume, ajutând totodată și la reglarea colesterolului și a vaselor de sânge. Acest supliment contribuie la drenajul lichidelor corporale, la echilibrarea greutății corporale și nu în ultimul rând antioxidanții pe care îi conține ajută la reducerea stresului oxidativ prin combaterea efectelor radicalilor liberi. Alt supliment care nu ar trebui să lipsească din casă atunci când dorim să avem o siluetă de invidiat este Spirulina. Spirulina este o micro-algă de culoare verde-albăstruie, alcătuită aproape în întregime din principii active care ajută la menținerea unei greutăți corporale normale și de asemenea, contribuie la menținerea în limite normale a lipidelor totale, a colesterolului și a glicemiei. Dacă totuși pe lângă faptul că doriți să vă accelerați metabolismul, căutați un supliment care să vă ajute să țineți apetitul în frâu, zincul este răspunsul pe care îl căutați. Zincul este un mineral esențial pentru tiroidă pentru a produce hormoni tiroidieni care reglează metabolismul și energia. Nu în ultimul rând, suplimentul L-carnitin ajută la activarea metabolică, fiind util în dieta persoanelor cu activitate fizică şi intelectuală intensă, în curele de slăbire rapidă sau persoanelor cu o dietă vegetariană. 

Surse foto: Freepik.