remedii_par_sanatos

Părul este o parte foarte expusă a corpului uman. Fie că vorbim de factorii externi precum poluare, tratamente chimice aplicate pe păr, sau vorbim de factorii interni precum stresul, alimentația haotică și dereglările hormonale, acestea ne afectează atât sănătatea cât și aspectul părului. Multe dintre noi, ne-am confruntat cel puțin o dată în viață cu probleme precum căderea părului, aspectul tern, regenerarea lentă. Tocmai din acest motiv, dar mai ales pentru că una dintre cele mai des auzite întrebări este „Cum pot să scap de problema căderii părului”? am decis ca astăzi să vorbim despre câteva remedii care să te ajute să îți întărești podoaba capilară și să te poți bucura de un păr sănătos.

Dieta echilibrată = secretul unui păr frumos

Știm cu toții vorba „Ești ceea ce mănânci.”, nu? Acest lucru se aplică și în cazul în care ne confruntăm cu probleme ale părului. Astfel, este important ca dieta noastră să fie bogată în alimente sănătoase, cu un aport ridicat de vitamine, minerale și alți nutrienți. Totuși, dacă este să vorbim de sănătatea părului, superstarurile care nu ar trebui să lipsească din mesele zilnice sunt: spanacul, semințele de chia, ficatul, germenii de grâu, drojdia de bere, tofusemințele de dovleacquinoaciocolata neagră, broccoli, uleiul de măsline, nucile și leguminoasele. Aceste alimente sunt bogate în fier, zinc și seleniu care ajută la menținerea unui păr bogat și sănătos. Hidratarea e și ea un element de bază pentru o dietă echilibrată, așa că nu vă feriți să beți 2 l de apă în fiecare zi. 

Uleiurile vegetale sunt prietenele voastre

În magazinele cu produse naturiste existe o varietate extraordinară atunci când este vorba despre uleiuri vegetale. Încercați să găsiți unul care vi se potrivește și folosiți-l cât mai des posibil. Cele mai recomandate uleiuri vegetale pentru păr sunt:

  • Uleiul de Ricin – un ulei folosit de zeci de ani pentru rutina de îngrijire a părului. Acesta ajută la întărirea firului de păr și hidratează podoaba capilară, conferindu-i un luciu aparte.
  • Uleiul de Avocado – cu un conținut ridicat de grăsimi monosaturate și vitamina E, aceasta întărește și fortifică firul de păr. În plus ajută și la stimularea creșterii acestuia.
  • Uleiul de Jojoba – este un ulei des folosit în produsele cosmetice pentru păr. Acest ulei facilitează eliminarea uleiului produs în exces de către scalp și a oricăror altor impurități care pot înfunda foliculii de păr.  
  • Uleiul de Cocos – datorită conținutului de acizi grași și vitamine, uleiul de cocos conferă strălucire și densitate părului, prevenind totodată și problema căderii acestuia.

            Ca mod de utilizare, se recomandă încălzirea uleiurilor vegetale (aproximativ o ceașcă) și masarea pielii scalpului cu uleiul ușor călduț, pentru câteva minute. După acest procedeu, se acoperă capul cu un prosop pentru 45 de minute – 1 h, după care vă puteți spăla pe cap. Procedura se folosește o data sau de două ori pe săptămână.

Cum poți să previi căderea părului?

Știm că orice lucru este mai ușor de prevenit decât de tratat, așa că dacă nu te confrunți cu căderea excesivă a părului și vrei să previi acest lucru îți sugerăm să urmezi câteva sfaturi simple:

  1. Pe cât posibil nu utiliza uscătorul de păr, deoarece temperaturile ridicate pot subția rădăcina firului de păr.
  2. Un lucru foarte important este să nu te piepteni dacă ai părul ud, mai ales dacă acesta este lung. Încearcă să aștepți până acesta este uscat complet.
  3. Nu încerca să absorbi excesul de apă rămas în păr cu mișcări agresive. Cel mai bine după spălarea părului păstrează-l înfășurat în prosop pentru cel puțin 20 de minute.
  4. Nu face exces de produse de coafare. Chiar dacă părul tău arată excelent pentru moment, pe o perioadă medie și lungă, acesta va avea de suferit.
  5. Alege produse potrivite pentru tine și părul tău. Pe lângă un șampon, balsam și o mască de calitate, îți recomandăm să folosești și tratamente pentru păr o data la câteva luni. Acestea ajută la revitalizarea rădăcinilor, îmbunătățind foliculii și ajută la creșterea mai rapidă a părului.  

Surse foto: Freepik