bronz_frumos

Vara ne bate la ușă, așa că e timpul ca tu să îți pregătești pielea pentru a te putea bucura de un bronz de invidiat pentru mult timp. Știm cu toții că vara se poartă bronzul așa că, majoritatea dintre noi își doresc ca în perioada caldă să capete un bronz uniform și de durată. Totuși, pentru a obține acest lucru, este important să ținem cont de câteva sfaturi pentru a evita arsurile solare, alegiile, ridurile sau chiar depigmentarea pielii.

Primul lucru pe care trebuie să îl avem în minte este că pentru a ne putea bucura de un bronz strălucitor, pregătirile încep chiar de acasă. Astfel, ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru cum ne pregătim pielea pentru plajă.

Exfoliere, exfoliere, exfoliere

Îndepărtarea celulelor moarte este un punct cheie atunci când ne dorim să avem un bronz uniform și de durată. Acest lucru este recomandat să fie făcut cu una-două săptămâni înainte de expunerea la soare. Pentru acest proces ai nevoie de un scrub blând pe bază de sare sau zahăr, cu care îți vei masa pielea, folosind mișcări circulare. Acest proces este recomandat de maxim 1-2 ori pe săptămână, în funcție de sensibilitatea pielii tale.

Hidratarea pielii

Înainte cu o săptămână să ne expunem pentru o durată mai lungă la soare, este important să ne hidratăm pielea prin două căi: hidratarea internă, prin consumul a cel puțin 2 litri de lichide (de preferabil apă sau ceai neîndulcit) pe zi și hidratarea externă cu ajutorul cremelor hidratante nutritive. Este recomandat ca loțiunile de corp să fie folosite zilnic, sau chiar de două ori pe zi. Un sfat bun de urmat este ca cu câteva ore înainte de expunerea la soare este bine să folosim uleiuri sau unturi organice, precum uleiul de morcov sau untul de cacao, care pe lângă faptul că ne vor hidrata intens pielea, favorizează bronazajul uniform, pregătește pielea pentru expunerea la soare, prelungește bronzul și oferă pielii un aspect sănătos și radiant. În plus, nu uitați că pentru a avea un bronz frumos fără arsuri solare, este important ca în momentul expunerii la soare să folosim creme cu protecție solară (minim SPF 30), care să fie reaplicate la fiecare 2 ore. 

Apelează la suplimente alimentare

Pe lângă pregătirea externă a organismului, este important ca înainte de plajă să apelăm la suplimente alimentare care ajută la stimularea producției de melanină. Melanina este de fapt, pigmentul care dă culoare pielii noastre. Cu cât pielea conține mai multă melanină, cu atât scade riscul arsurilor solare și al iritatiilor în urmă expunerii pielii la bronzat.

Printre cele mai importante suplimente alimentare care stimulrează secreția de melanină se numără: Beta-Carotenul (Vitamina A), Vitamina E și Vitamina C. 

  • Beta-carotenul (Vitamina A): este o substanță care aparține unei familii de compuși numiți carotene și se găsește în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie. El este transformat în organism în retinol (vitamina A) un antioxidant puternic, care stimulează imunitatea și contribuie la reînnoirea celulelor. Excesul de beta-caroten se acumulează în piele dându-i acesteia un aspect galben-portocaliu asemănător bronzului. În acest fel pielea este pregătită pentru bronzare, iar acest proces nu este periculos.
  • Vitamina C: este benefică în tratamentul preventiv al îmbătrânirii cutanate, fiind implicată și în producerea colagenului.
  • Vitamina E: acționează ca o barieră de protecție a celulelor, ameliorând toleranța pielii la soare. Are rol antiîmbătrânire complet și acționează în sinergie cu seleniu și vitamina C pentru prevenirea degradării acizilor grași esențiali.

Hidratarea după plajă 

Pentru că razele solare ne pot usca destul de tare pielea, este important să apelăm la hidratare și după expunerea solară. Astfel, este recomandat să fie folosite doar produse cu ingrediente 100% naturale cu efect hidratant și calmant pentru piele. Printre cele mai bune loțiuni hidratante pentru după plajă se numără gelul de aloe vera care calmează și ajută la refacerea pielii uscate și deteriorate și uleiul de măsline care hrănește și lasă pielea catifelată mult timp.

Surse foto: Freepik, Pexels.