cana_de_ceai

Uleiul de Arbore de Ceai este un ulei esențial, extras din arborele Malaleuca alternifolia, care crește în Australia. Acesta are o culoare galben pal, având și un miros proaspăt de camfor. Multiple studii au demonstrat capacitatea excelentă a uleiul de arbore de ceai de a acţiona ca un antiseptic, antibacterian, antiviral, antifungic şi agent anti-inflamator, ajutând la vindecarea unei palete largi de boli.

Uleiul esențial de arbore de ceai este un ulei străvechi, ce poate fi folosit în moduri incredibile. Astfel, fie că este folosit pentru aromaterapie, fie că este aplicat extern acesta nu ar trebui să lipsească niciodată din „cămara” cu pastile. Una dintre cele mai importante trăsături ale uleiului esențial de arbore de ceai și motivul pentru care este un produs de neînlocuit este că oferă multe beneficii nu numai pentru sănătate, ci și pentru casă.

5 beneficii ale uleiului esențial de Arbore de Ceai

        1. Luptă împotriva acneei

Acneea este o afecțiune foarte neplăcută a pielii adolescentine și nu numai. Cum uleiul de arbore de ceai este un puternic antiseptic și prezintă un conținut ridicat de terpenă antimicrobiană este îndeosebi de potrivit pentru acest tip de inflamație a pielii. Acesta calmează iritația și poate vindecă acneea complet, atunci când este aplicat cu regularitate.  

       2. Potrivit pentru tratarea ciupercilor și fungilor

Din cauza abilității sale de a ucide paraziții și infecțiile fungice, uleiul din arbore de ceai este o alegere bună pentru a trata ciuperca unghiei, piciorul atletului și dermatofitoza. Cu ajutorul unei dischete demachiante se pune uleiul din arbore de ceai nediluat pe zona afectată. Iar pentru ciupercile rezistente se poate combina cu ulei de oregano. Aplicați ulei de arbore de ceai de două ori pe zi pe zonele afectate, cum ar fi unghiile picioarelor, pentru a ameliora simptomele și, eventual, pentru a vindeca complet aceste afecțiuni inestetice.

       3. Benefic în îngrijirea părului 

Uleiul de arbore de ceai s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea părului și a scalpului. Ca și uleiul de nuca de cocos, uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a calma pielea uscată, îndepărtează mătreață și chiar poate fi folosit pentru tratarea păduchilor. Astfel, chiar dacă nu suferiți de mătreață, puteți suferi de un scalp uscat, cu prurit care poate duce la alte probleme cum ar fi căderea părului. Un scalp cu prurit este adesea cauzat de o ciupercă, o bacterie sau o reacție alergică, și deoarece ulei de arbore de ceai a fost dovedit a lupta împotriva acestor probleme, poate fi incredibil de eficient. Poate chiar să ajute la vindecarea eczemelor și a foliculitei scalpului.

4. Te scapă de „roșu-n gât”

Am menționat încă de la început faptul că uleiul de Arbore de Ceai ajută la tratarea virușilor și bacteriilor. Tocmai de aceea, acesta reprezintă un aliat în momentul în care te confrunți cu dureri în gât, deoarece acestea sunt cauzate de o infecție virală sau bacteriană care de cele mai multe ori conduce și la gripă sau răceală. Aceste virusuri și bacterii cauzează inflamația mucoaselor şi cauzează durerea în gât. O gargară cu ulei de arbore de ceai este suficientă pentru a calma inflamația și a ușura durerea. Este deosebit de eficient atunci când este utilizat la primul semn de durere sau răceală, pentru a preveni agravarea. De asemena inhalarea de aburi (apă clocotită în care puneţi câteva picături de ulei de arbore de ceai) ajută foarte mult la calmarea mucoaselor iritate. Faceţi zilnic gargară şi inhalare de aburi cu ulei de arbore de ceai, de cel puţin 2-3 ori pe zi, până când toate simptomele dispar. Nu înghiţiţi ulei de arbore de ceai, deoarece este toxic când este ingerat.

     5. Ingredientul secrel în curățenie

Aceleaşi proprietăţi antimicrobiene care fac uleiul de arbore de ceai atât de eficient pentru îndepărtarea infecţiilor din organism, de asemenea, fac din acesta un detergent uimitor de uz casnic, care va ucide orice bacterie pe care o aveţi în casă. O problemă cu care se confruntă mulți oameni este infestarea cu mucegai, de care mulți nici nu sunt conștienți. Cu ajutorul unui difuzor, se difuzează uleiul de arbore de ceai în aer, pentru a ucide mucegaiul și bacteriile rele. De asemenea, puteți să combinați o linguriță de ulei de arbore de ceai cu o ceașcă de apă într-o sticlă cu pulverizator și apoi agitați bine pentru a le amesteca. Lăsați sa acţioneze 15 minute înaine de ștergere sau folosiți-o preventiv acolo unde ar putea apărea mucegai, cum ar fi perdele de duș, mașina de spălat rufe, vase sau toaleta.

Așadar, se poate observa că uleiul esențial de Arbore de Ceai te poate ajuta în varii probleme din viața ta de zi cu zi, așa că nu strică să ai mereu o sticluță de rezervă în cămara cu medicamente. De reținut însă că pentru persoanele cu piele sensibilă, pot apărea reacții adverse. Astfel vă recomandăm ca la utilizarea uleiului, să se evite contactul cu ochii, lentilele de contact, nasul sau alte părți ale pielii pe care le considerați a fi sensibile.  

Surse foto: Freepik.