După cum am promis în articolul precedent , am revenit cu mai multe informații despre cum putem utiliza Aloe Vera pentru îngrijirea personală.

Bonus, ne-am gândit să vă împărtășim și o rețetă pentru a vă face propriul gel de aloe vera acasă.

Cum orice femeie își dorește o piele moale și catifelată, un ten luminos și neted, noi încercăm să vă aducem soluția potrivită. De cele mai multe ori, pentru a arăta bine, aplicăm o gramadă de produse cosmetice pline de chimicale, care sfârșesc prin a ne face mai mult rău decât bine, mai ales pe termen lung.
Vă recomandăm aloe vera, o plantă suculentă folosită acum pentru îngrijirea sănătății și a frumuseții în întreaga omenire. Sucul, extras din frunzele și din pulpa de aloe vera, a devenit foarte popular în industria cosmetică și farmaceutică, datorită efectelor de hidratare și de regenerare.

 

Despre aloe vera.

Aloe Vera este una dintre cele mai benefice și cele mai vechi plante cunoscute pentru proprietățile sale de vindecare și poate fi găsită ca ingredient principal în multe produse de îngrijire a corpului, părului și tenului. Aloe Vera, sau ”elixirul tinereții” este o plantă ce conține aproximativ 200 de substanțe benefice organismului nostru: vitamine, minerale, enzime, acizi grași, acid salicilic. Este utilizată atât pentru uz intern, cât și pentru cel extern. Aloe Vera poate fi folosită atât sub formă de gel, pudră, tinctură, cât și frunza propriu-zisă.

aloe vera beneficii

De ce aloe vera?

Aloe vera are un efect antiseptic (distruge bacteriile și ciupercile) și poate stimula procesul de refacere al celulelor, ceea ce o transformă într-un tratament de noapte ideal împotriva ridurilor.

Este o plantă foarte eficientă pentru tratarea problemelor epidermei, grăbind vindecarea tăieturilor superficiale. Este foarte utilă în combaterea acneei. Are proprietăți anti-inflamatorii și bacteriene datorită cărora contribuie la reducerea și eliminarea coșurilor. Este bogată în vitaminele C și E – două dintre cele mai importante vitamine pentru piele cu ajutorul cărora tenul devine mai sănătos și mai luminos.

Mai jos vom discuta despre beneficiile Aloe Vera pentru pielea noastră și despre produse care conțin această plantă minune.

aloe vera gel

Care sunt beneficiile aloe vera pentru ten?

 

  • Curăță pielea și combate acneea.

Aloe vera curăță în profunzime pielea, iar datorită conținutului bogat de enzime, acest produs exfoliază ușor tenul. Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte fără a usca pielea. Astfel, acest produs previne infecțiile pielii și combate acneea.

  • Hidratează.

Aloe vera hidratează orice tip de piele. Dacă ai tenul uscat, amestecă acest ingredient cu un ulei vegetal, iar dacă ai tenul mixt sau gras, poți folosi gelul de aloe vera ca atare.

  • Efect calmant.

Dacă ai nevoie de o soluție naturală, rapidă și eficientă pentru calmarea pielii, profită de minunatele beneficii ale aloe vera. Datorită compușilor săi, cum ar fi fitosterolul, acest produs are efecte antiinflamatoare și analgezice.

Poți folosi acest produs pentru ameliorarea arsurilor, a erupțiilor sau calmarea pielii după epilarea cu lama de ras. Pe lângă faptul că ameliorează iritațiile, aloe vera ajută la regenerarea pielii.

  • Efect calmant.

Dacă ai nevoie de o soluție naturală, rapidă și eficientă pentru calmarea pielii, profită de minunatele beneficii ale aloe vera. Datorită compușilor săi, cum ar fi fitosterolul, acest produs are efecte antiinflamatoare și analgezice.

Poți folosi acest produs pentru ameliorarea arsurilor, a erupțiilor sau calmarea pielii după epilarea cu lama de ras. Pe lângă faptul că ameliorează iritațiile, aloe vera ajută la regenerarea pielii.

  • Vindecă și regenerează.

Aloe vera este un remediu excelent pentru grăbirea vindecării. Hormonii vegetali din aloe vera stimulează dezvoltarea noilor celule. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să folosești acest produs în mod regulat.

Aplică gel de aloe vera pe zona afectată cât de repede poți, repetând procedeul de mai multe ori pe zi până la vindecarea completă.

  • Întinerește.

Unul dintre principalele beneficii ale gelului de aloe vera în scop cosmetic este întinerirea pielii: Ridurile sunt asociate lipsei de hidratare. În schimb, pielea hidratată și hrănită este elastică și mai puțin predispusă la formarea ridurilor. Regenerarea continuă a celulelor ajută la prevenirea îmbătrânirii. Este bogat în antioxidanți: Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi.

Gelul de aloe vera poate fi utilizat atât pe față, cât și pe corp. Folosirea acestui amestec de ingrediente previne uscarea pielii, vergeturile și eczemele.

 

 

Care sunt pasii pentru curatarea corecta a tenului?

aloe veta cosmetice

  1. Folosirea unui gel de curățare, noi vă recomandăm gelul de curățare hidratant Noni Care, un gel spumant delicat bazat pe un cocktail de suc de fructe noni, extracte de aloe vera, ulei de măsline, avocado şi grapefruit ce curăţă în profunzime tenul de machiaj, de impurităţi, celule moarte, fără a modifica echilibrul PH-ului şi bariera hidro-lipidică a pielii; urmată de o stergere ușoară a feței cu un prosop moale și aplicarea unui demachiant, pentru a deschide porii.
  2. Un masaj blând al tenului, cu ajutorul unui scrub facial, puteți încerca scrubul pentru curățarea tenului Body Farm. Acesta curăță în mod eficient porii tenului, îndepărtând celulele moarte ale pielii, sebumul și murdăria, oferind instantaneu strălucire tenului, fără a-l irită. Exfoliază, îndepărtează imperfecțiunile și punctele negre.
  3. Aplicarea unei masti nutritive.  Masca de față cu lapte de măgăriță Body Farm,  inspirată de proprietățile unice de hidratare și regenerare ale laptelui de măgăriță, îmbogățită cu acid hialuronic, Pantenolul și Aloe protejează pielea, sporindu-i elasticitatea.
  4. Restabilirea pH-ului pielii, cu ajutorul unei loțiuni tonice. Ingredientele active din serul rehidratant intensiv Noni Care previn deshidratarea pielii, protejând-o împotriva uscăciunii excesive și eliminând senzația de stres și disconfort. Extractul de Aloe Vera calmează și relaxează tenul
  5. Aplicarea cremei hidratante, crema de fata hidratanta 24 h  Noni Care. Crema previne îmbătrânirea prematură şi asigură hrănirea, protecţia şi hidratarea pielii pentru 24 de ore. Activează celulele pielii, reconstruieşte şi restabileşte nivelul de colagen şi acid hialuronic.

Care sunt beneficiile Aloe vera pentru corp?

  1. Protejează pielea de efectele nocive ale soarelui
    Aloe vera are proprietăți calmante și protectoare conferind pielii un strat protector, care împiedică deterioarea cauzată de soare. De asemenea, contribuie la calmarea oricărui tip de inflamație a pielii.
  2. Hidratează în profunzime și vindecă pielea uscată
    Dacă ai pielea uscată, aloe vera este ingredientul perfect pentru a fi inclus în formula produselor de îngrijire. Gelul de aloe vera este format din aproximativ 99% apă. Cu proprietățile sale extrem de hidratante, contribuie la menținerea pielii catifelate și netede. Vitaminele A, C și E din aloe vera contribuie la hrănirea și la întinerirea pielii.
  3. Vindecă rapid arsurile solare și iritațiile
    Dacă te-ai ales cu o arsură solară dureroasă sau cu o erupție cutanată cauzată de căldura și transpirația intensă, este de ajuns să aplici gelul de aloe vera pentru a vindeca inflamația și să lași pielea să se relaxeze și să se refacă.
  4. Contribuie la procesul de vindecare a eczemelor
    Eczemele pot fi uneori dificile și dureroase. Cu toate acestea, utilizarea gelului de aloe vera poate grăbi procesul de vindecare. Acesta are proprietăți anti-bacteriene care ține germenii la distanță și permite pielii să se vindece în mod corespunzător fără ajutorul substanțelor chimice dăunătoare.
  5. Conferă pielii o strălucire plină de sănătate
    Gel Aloe Vera 250ml Body Farm este foarte hidratant, ceea ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii, rezultând o piele proaspătă, frumoasă și strălucitoare.

Deoarece îngrijirea pielii începe cu o piele curată, igiena corporală este esențială pentru menținerea pielii sănătoase. La duș, pe lângă spălarea pielii, poți folosi un produs de curățare adaptat pielii tale, pentru a ajuta la reechilibrarea sau refacerea barierei cutanate. Dr. Green va propune 3 produse pentru îngrijirea pielii tale și pentru a te simți bine în pielea ta: Boddy lotion Noni Care, Gel de duș tonifiant Noni Care, Scrub de corp cu AHA Garden of Eden Noni Care

Rețetă gel Aloe Vera acasă.

gel aloe

După cum v-am promis, v-am pregătit si o rețetă pentru a vă putea pregătii propriul gel de aloe vera benefic atât pentru ten cât si pentru corp.

Aveți nevoie de:

  • o frunză mare și groasă de aloe vera
  • o jumătate de cană de apă (*opțional)

Instrumente necesare în bucătărie:

  • un cuțit
  • un tocator
  • un blender
  • o sită
  • un borcan sau un recipient de plastic cu spray pentru depozitarea rezultatului final

Cum se prepară gelul de aloe vera:

  • Spălați bine frunza de aloe, tăiați-i capătul cel mare de jos și marginile laterale cu spini. Pentru a putea scoate mai bine gelul de aloe din interiorul frunzei, tăiați-o pe aceasta în mai multe bucăți mai mici;
  • Luați fiecare bucată în parte și decojiți-o. O să rămâneți, în felul acesta, doar cu partea gelationasă și transparentă a plantei în mână. Pe măsură ce le curățați, puneți bucățile de gel în blender;
  • După ce le puneți pe toate, adăugați și o jumătate de cană de apă, în funcție de consistența pe care o doriți;
  • Mixați 1-2 minute;
  • Opriți blenderul și așteptați 5-10 minute să se ducă spuma care se formează înăuntru, altfel o să vă chinuiți ca mine s-o strecurați.
  • Strecurați lichidul obținut într-un bol mai mare și apoi mutați-l într-un recipient cu spray.