Transformarea scorțișoarei, nucșoarei și a ghimbirului de la originile lor tropicale în parfumuri emblematice de sărbători de iarnă este o călătorie captivantă.
Aceste arome odată exotice au reușit sa depășească granițele geografice și barierele culturale pentru a deveni simboluri ale sezonului festiv. Capacitatea lor de a evoca sentimente de căldură, confort și bucurie și-a consolidat locul în tradițiile sărbătorilor de pe tot globul.
Așa că, am pregătit pentru tine câteva rețete delicioase pentru masa de Crăciun poate chiar și pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun.
👩🍳Fursecuri picante cu nucșoară
De ce avem nevoie:
- 100 g faină de ovăz (aproximativ 1¼ cești)
- 3 linguri de migdale măcinate
- 3 linguri de nucă de cocos deshidratată
- 2 linguri pline de stafide
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- ½ linguriță de nucșoară
- ½ banană mică coaptă
- 1 lingură de tahini
- 3 linguri de ulei de nucă de cocos
- 2 linguri de sirop de arțar
- 1 linguriță de extract de vanilie
Cum se prepară :
- Se amestecă toate ingredientele uscate într-un bol.
- Zdrobiți banana, adăugați-o în bol și apoi amestecați-o. Faceți o mică gropiță în mijlocul ingredientelor; adăugați toate ingredientele umede în gropiță și apoi amestecați totul bine.
- Utilizați partea din spate a unei linguri de metal pentru a presa în jos în amestec pentru a ajuta ingredientele să se îmbine. Asigurați-vă că totul este bine amestecat.
- Formați bile de mărimea unei mingi de golf și apoi aplatizați-le ușor în forme de prăjituri și așezați-le cu grijă pe o tavă de copt unsă cu ulei. Dacă fursecurile se fărâmițează în timp ce le dați formă, trebuie doar să le presați mai bine între mâini.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 C timp de aproximativ 15 minute sau până când capetele prind un culoare cafeniu deschis.
- După ce s-au copt, puneți-le cu grijă pe o tavă de răcire și lăsați-le să se răcească înainte de a le servi (răcirea le permite să se întărească înainte de a le îndesa).
👩🍳Fursecuri de ghimbir
De ce avem nevoie:
- 150 g făină integrală de grâu
- 5 g de praf de copt
- 3 g ghimbir măcinat
- 1g scorțișoară măcinată
- 2 g de sare
- 28g unt nesărat sau ulei de nucă de cocos, topit
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 1 linguriță (5ml) de extract de vanilie
- 60 ml melasă
- 5 linguri (75 ml) de miere
Cum se preparară:
- Amestecați făina, praful de copt, ghimbirul, scorțișoara și sarea într-un bol mediu.
- Într-un bol separat, amestecați împreună untul, oul și vanilia. Se amestecă melasa și mierea. Adăugați mixtura de făină, amestecând până când se încorporează. Răciți aluatul pentru prăjituri timp de 30 de minute.
- Preîncălziți cuptorul la 160°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt sau cu un covoraș de silicon.
- Puneți aluatul de biscuiți în 15 linguri rotunde pe foaia de copt preparată. Coaceți la 165°C timp de 12-15 minute. Se lasă să se răcească pe tavă timp de cel puțin 10 minute înainte de a le transfera pe într-un alt vas.
Observații:
- Răcirea aluatului pentru prăjituri ajută la prevenirea răspândirii excesive a prăjiturilor pe foaia de copt. Dacă s-ar coace imediat după ce ați amestecat aluatul, fursecurile s-ar împrăștia într-o singură pată mare de fursecuri pe foaia de copt.
- Nu aplatizați aluatul, altfel fursecurile vor fi extrem de subțiri.
Bon appetit !!!❤️💚
Biblografie:
- https://www.kindearth.net/nirvana-nutmeg-cookies-with-video-easy-delicious-and-totally-healthy/\
- https://zestysouthindiankitchen.com/sourdough-gingerbread-muffins/
- https://insanelygoodrecipes.com/nutmeg-recipes/