ulei_de_peste

Uleiul de pește este considerat unul dintre cele mai potrivite suplimente alimentare pentru femeile însărcinate, pentru cele care alăptează, dar și pentru dezvoltarea propice a copiilor. Acesta are un rol important în dezvoltarea mintală a celor mici, fiind un produs bogat în acizi grași omega 3, acizi care nu se secretă în mod natural de corpul uman, dar care au nenumărate beneficii pentru sănătate.

Beneficiile uleiului de pește

            Cum spuneam, uleiul de pește este un supliment alimentar care conține o doză importantă de grăsimi polistaturate care pot fi preluate doar din alimente și suplimente alimentare și care ajută organismul să lupte împotriva inflamațiilor, să mențină funcțiile cognitive și contribuie la funcționarea optimă a sistemului ostero-articular.

  • Uleiul de pește, bun pentru inimă – grăsimile „bune” ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun, lucru care contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, uleiul de pește ajută la reducerea tensiunii arteriale și menține un ritm cardiac normal.
  • Ajută sistemul ostero-articular – grăsimile pe care le conține uleiul de pește este benefic în creșterea densității osoase, acest lucru fiind important mai ales pentru copii și adolescenți. De asemenea,  odată cu înaintarea în vârstă oasele încep să își piardă din mineralele esențiale, acest lucru rezultând de cele mai multe ori la afecțiuni precum osteoporoza. În acest caz, intervine uleiul de pește, care datorită acizilor grași Omega 3 reduce descompunerea osoasă, prevenind bolile de oase. Pentru o și mai bună apărare împotriva osteoporozei vă recomandăm să includeți în dieta dumneavoastră și suplimente sau alimente bogate în calciu și vitamina D3.
  • Benefic în prevenirea bolilor mintale – Creierul nostru este format de grăsimi într-o proporție de aproximativ 60%, iar cea mai mare parte a grăsimilor sunt de fapt acizi grași Omega 3. De aici, putem trage concluzia că un creier sănătos are nevoie de grăsimi sănătoase. Cercetările sugerează că suplimentele bazate pe ulei de pește pot preveni și chiar reduce apariția unor tulburări mintale precum anxietate, depresie și chiar boli mai grave precum schizofrenie și tulburarea bipolară.
  • Uleiul de pește îți menține ochii sănătoși – asemenea creierului nostru și ochii se bazează pe Omega 3. Acidul docosahexaenoic (DHA), conținut de uleiul de pește contribuie în mod special la dezvoltarea sănătoasă a vederii și ochilor în cazul copiilor. În cazul adulților, Omega 3 ajută la prevenirea bolilor degenerative de la nivelul ochilor – degenerare maculară sau cataractă.
  • Aliat în sarcină – Uleiul de pește este un supliment tolerat și chiar recomandat femeilor însărcinate deoarece DHA prezent în el ajută la dezvoltarea ochilor și a creierului copilului. Totodată, cercetările au demonstrat faptul că consumul regulat de suplimente alimentare pe bază de ulei de pește ajută la evitarea nașterilor premature și a avorturilor spontane. Nu în ultimul rând, consumul de ulei de pește în timpul sarcinii poate reduce riscul de depresie post-partum.
  • Recomandat pentru copii – uleiul de pește este un supliment alimentar care este benefic atât pentru copii, cât și pentru adulți. Când vine vorba despre cei mici, acesta contribuie la o dezvoltare cerebrală sănătoasă, la o bună, dar și la funcționarea optimă a inimii. Să nu uităm faptul că datorită beneficiilor pe care le are asupra creierului, acesta este foarte util școlarilor pentru a-i ajuta să învețe mai repede și să își mențină concentrarea pentru mai mult timp.

Mod de administrare:

           Este important ca atunci când achiziționăm suplimente alimentare care conțin ulei de pește să ne întrebăm medicul sau farmacistul care este doza ideală pentru nevoile noastre. Totuși, în mod normal doza zilnică nu ar trebui să depășească 3 capsule pe zi. Un aport zilnic de 3000 mg sau mai puțin ar trebui să reprezinte o doză optimă. Femeile gravide și care alăptează pot consuma aproximativ 3200 mg pe zi. Curele cu ulei de pește sunt recomanate pe perioade mai lungi, cu pauza între sesiuni. Se iau zilnic, timp de 2-3 luni, fără întrerupere, apoi se face o pauză de 2-3 săptămâni. Beneficiile se vor resimți chiar de la primele utilizări.

Surse foto: Freepik.