colesterol

În ziua de astăzi există multe obiceiuri care duc la creșterea colesterolului. Stilul de viață sedentar, consumul excesiv de produse procesate sau fast-food, fumat sau chiar vârsta pot influența în mod direct starea colesterolului nostru. Este important însă să știm cum putem trata aceasta afecțiune, deoarece știm că un colesterol mărit poate duce la diverse probleme cu inima.

Iată câteva remedii care te ajută să învingi în lupta cu „colesterolul rău” și să ai un stil de viață sănătos.

Nucile-în special migdalele crude și nucile românești și braziliene

Consumul de nuci și migdale reprezintă un obicei sănătos care te ajută să ții departe bolile de inimă. Nucile sunt bogate în grăsimi mono saturate și totodată conțin o cantitate mare de acizi grași Omega 3 care te ajută să scapi de colesterolul „mărit”. Mai mult decât atât,   nucile furnizează fitosteroli, compuși ai plantelor ce au o structură asemănătoare colesterolului și care ajută la scăderea acestuia din urmă prin blocarea absorbției lui de către intestine. Te sfătuim să adaugi nuci, migdale  sau nuci braziliene în alimentația ta zilnică drept gustare sau parte a micului dejun și bucură-te de beneficiile lor miraculoase.

Cereale integrale, în special fulgii de ovăz

Un obicei sănătos și nu foarte greu de urmat este înlocuirea cerealelor obișnuite cu fulgi de ovăz sau cereale pe bază de fulgi de ovăz la micul dejun. Adaugă și câteva fructe și voilà, ai obținut micul dejun perfect care te ajută să scapi de problemele cu colesterolul și scade cu 20% riscurile bolilor de inimă.

Cerealele integrale furnizează o serie de vitamine, minerale și fibre deoarece păstrează toată partea internă a cerealei. De asemenea, în fructe găsim pectică, un tip de fibră solubilă care ajută la scăderea colesterolului cu aproximativ 10%.  

Fasolea „carnea săracului”

Fasolea, în special fasolea roșie reprezintă o sursă valoroasă de proteine vegetale și fibre solubile care ajută la scăderea colesterolului. În plus, fasolea se digeră într-un timp îndelungat, astfel te vei simți „sătul” pentru mult timp. 

Legumele, în special legumele verzi

De mici copii știm că legumele reprezintă alimentele vitale pentru o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, chiar dacă toate legumele sunt bune pentru inimă, acelea care au frunzele verzi sunt benefice în mod particular. Acestea acționează ca niște anti oxidanți pentru a scăpa de radicalii liberi dăunători ce se depun pe artere.

Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare naturale reprezintă și ele un aliat important în lupta cu colesterolul. Bineînțeles se recomanda ca acestea să fie luate la recomandarea medicului sau farmacistului dumneavoastră. Uleiul de Pește este un supliment alimentar bogat în acizi grași Omega 3. Acesta poate fi benefic în mod deosebit mai ales pentru persoanele care nu consumă cel puțin două porții de pește pe săptămână. Suplimentul alimentar „Anghinare și Măslin”, conține un extract standardizat de frunze de anghinare, la care se adaugă extractul standardizat și pulberea de frunze de măslin. Ambele plante au efecte puternice de reducere a glicemiei, colesterolului și trigliceridelor din sânge. Totuși, dacă nu sunteți fan al suplimentelor alimentare capsule, vă prezentăm un ceai special creat pentru problemele cu colesterolul: Ceaiul Anticolesterol de la Rotea conține plante precum frunze de ceai-verde, mătase de porumb, coada-calului, mesteacăn și salvie și ajută la menținerea unui nivel normal al colesterolului datorită acidului clorogenic, a cianinei și a iridoidei.

Sursa foto: Freepik