seva_de_mesteacan

Cel mai adesea, soluțiile cele mai eficiente și cele mai la îndemână, sunt tocmai cele pe care le putem găsi în natură. Remediile din natură își dovedesc în continuare valoarea și calitatea, în diverse afecțiuni și situații. Dar câți dintre noi ne-am bucurat de beneficiile Sevei de Mesteacăn? Mesteacănul, ori „Arborele Vieții”, oferă unul dintre aceste leacuri naturale, sub forma sevei sale, un foarte bun tonic fizic și psihic, utilizat atât intern, cât și extern, indiferent de vârstă.

Originar din Siberia, mesteacănul se găsește în prezent și în țara noastră, în zonele de deal și câmpie. Seva acestuia este cea mai clară utilitate a sa, fiind cel mai mult recomandată primăvara, atunci când este recoltată, chiar înainte de deschiderea mugurilor și de apariția frunzelor.

Astfel, seva de mesteacăn, este printre primele forme de vitamine, de care putem să ne bucurăm odată cu renașterea naturii, fiind una dintre cele mai bune substanțe dietetice și energizante, având un important conținut de: glucoză și fructoză, aminoacizi, vitamine și minerale valoroase (potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fier, mangan şi cupru). Acest extract gemoterapic este prezent și în conținutul complexelor din gama Polygemma: Polygemma 12, Polygemma 13 și Polygemma 14.

Prezintă un gust ușor dulce, plăcut și acoperă un spectru larg terapeutic, fiind indicat atât cu rol preventiv, oricărei persoane, pentru menținerea stării de sănătate, cât și ca tratament, în diferite diagnostice. Cel mai cunoscut rol este cel de aliat în curele de detoxifiere, cumulând roluri diverse: antiinflamator, analgezic, antioxidant, regenerant și stimulant al metabolismului.

Câteva dintre alte situații când se recomandă sunt:

– Afectări metabolice – în cazuri de hipercolesterolemie, ateroscleroză – în asocieri, hiperuricemie, gută, obezitate, 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni.

– Afecțiuni la nivel articular – artroze, reumatism, de asemenea, în dozaj de 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni.

– Colici renale, litiaza renală – dimineata, între orele 8-12, se beau până la 600 ml de sevă de mesteacan, în cure de minimum 5 zile. Are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali, de stimulare a activității rinichilor și implicit a diurezei, îmbunătăţind motilitatea intestinală și oferind un efect laxativ uşor.

– Afecțiuni la nivel cutanat – îmbunătățește elasticitatea pielii, combate celulita, și dermatozele, tratează eczemele, herpesul, furunculoza și chiar psoriazisul.

Totodată, puteți încerca acest ingredient natural și cu uz cosmetic pentru creșterea părului, împotriva calviției, ori pentru combaterea părului gras.

Există și opinii și studii cu privire la utilizarea sevei cu efect citostatic asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale: de pe sistemul nervos la copii, ori în cancerul ovarian, cancerul pulmonar și cancerul mamar.

În ceea ce privește doza recomandată doar cu rol preventiv și tonic pentru organism, se sugerează 2 ml de 2-3 ori pe zi, în cure de 1-2 luni, fie 1 ml de 2 ori pe zi, dimineața și seara, la copii de peste 7 ani. Primăvara și toamna sunt momentele propice pentru încercarea acestor cure.

Așadar, sprijină-ți organismul în mod eficient și natural, prin administrarea unor preparate de origine vegetală cu astfel de proprietăți binefăcătoare și înlocuiește tratamentele clasice!

Sursa foto: Freepik.