Planta de lemongrass este mai puțin cunoscută la noi, însă, aceasta, pe lângă proprietățile culinare pe care le are, deține și numeroase beneficii pentru sănătate.

Despre lemongrass

Lemongrass este unul dintre cele mai aromate condimente, având un gust deosebit. Are o aromă de citrice, foarte apropiată de cea a lămâii și arată foarte asemănător cu firul de ceapă verde.

Este recunoscut pentru efectele sale terapeutice și poate fi consumat atât în stare pură, cât și sub formă de ceai sau ulei esențial.

Are calități nutriționale aparte și conține acid folic, potasiu, magneziu, zinc și fosfor.

lemongrass beneficii

Beneficiile plantei de lemongrass

  • Echilibrează nivelul de colesterol din sânge, reducând riscul de afecțiuni cardiovasculare;
  • Detoxifică organismul; are abilitatea de a stimula eliminarea toxinelor din organism, datorită proprietăților sale diuretice;
  • Îmbunătățește funcționarea aparatului urinar;
  • Calmează atât musculatura, cât și sistemul nervos, ajutând organismul să se relaxeze;
  • Este benefic pentru afecțiunile respiratorii;
  • Ameliorează afecțiunile digestive; este eficient în tratarea gastritei și a ulcerului gastric, îmbunătățește tranzitul intestinal și susține procesul digestiv, este eficient în tratarea diareei, a senzației de greață și a crampelor abdominale.
  • Este eficient în tratarea infecțiilor;
  • Ameliorează durerile articulare.

lemongrass utilizari

Utilizări

Lemongrassul este folosit în bucătărie, pentru aromatizarea preparatelor culinare. Acesta poate fi adăugat peste friptură, în salate, în supe. La fel ca frunzele de dafin, frunzele de lemongrass pot fi scoase din mâncare după gătire, deoarece au eliberat deja uleiurile esențiale care potențează gustul preparatelor culinare.

condimentDe asemenea, lemongrassul uscat este folosit pe post de condiment. Condimentul lemongrass bio de la Bio Planet poate fi adăugat în ceaiuri, supe, salate, băuturi, deserturi și chiar mâncăruri de pui asezonate cu curry, îmbogățindu-le gustul.

ceai lemongrassCeaiul de lemongrass are un gust aparte, fiind foarte aromat. Ceaiul digestiv cu rozmarin, mentă și lemongrass de la Famille Mary este ideal de savurat după masădatorită proprietăților benefice oferite de rozmarin și lemongrass.

ulei esentialUleiul esențial de Lemongrass de la Essence este  potrivit pentru uzul cosmetic, masaj, inhalații. Se recomandă pentru tonifierea pielii și a musculaturii, stimularea circulației sanguine periferice, în tratamente anticelulitice, ameliorarea artritei, ca agent dezodorizant în formularea deodorantelor, a cremelor de picioare, pentru aplicații capilare pentru strălucirea părului, pentru alungarea insectelor și pentru odorizarea și împrospătarea mediului ambiant.

Sursă foto: Freepik