Laptele de Măgăriță – Elixirul Sănătății Noastre

 

De la creșterea regenerării celulare până la a ajuta la reducerea inflamației, laptele de măgăriță este plin de potențiale beneficii medicale și terapeutice. Așadar, haideți să aruncăm o privire mai atentă la proprietățile vindecătoare ale acestui produs minune străvechi și să descoperim cum să îl consumăm.

 

Ce trebuie să știi mai întâi?

Laptele de măgăriță are un gust delicios și poate aduce beneficii multiple – începând cu scăderea stresului și prelungirea ciclurilor de somn, până la creșterea energiei și reducerea susceptibilității la boli, laptele de măgăriță este un aliat puternic în aceasta misiune!

Acest lucru poate părea surprinzător, dar da, beneficiile laptelui obținut de măgărițe au fost discutate de mii de ani. Laptele de măgăriță este una dintre cele mai miraculoase băuturi oferite de un animal, fiind cel mai apropiat lapte ca și compoziție de laptelele uman, asta îl face cel mai valoros produs de origine lactată. Laptele de măgăriță oferă corpului uman un complex impresionant de vitamine și minerale, greu de egalat de către restul produselor animale.

Bogat în vitamine și minerale, laptele de măgăriță are un conținut ridicat de lactoză și proteine din zer, ceea ce se traduce printr-o absorbție intestinală optimă a calciului vital pentru buna mineralizare a osului. La fel de important, laptele de măgăriță are și un conținut scăzut de grăsimi saturate și un profil favorabil de lipide. Astfel, acesta e renumit și printre consumatorii în vârstă.

lapte magarita, lapte de magarita, lapte magarita beneficii,

 

Beneficiile laptelui de măgăriță

Laptele de măgăriță este considerat un adevărat elixir al vieții. Un studiu recent a arătat că laptele de măgăriță este eficient în lupta cu cancerul. Cazeina și proteinele din laptele de măgăriță au activitate citotoxică și ar putea fi folosite eficient împotriva celulelor responsabile de tumori și metastaze. Studiile de laborator demonstrează că previne răspândirea bacteriilor, inclusiv Listeria monocytogenes, Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Scade colesterolul

 Laptele de măgăriță este un superaliment cu conținut scăzut de grăsimi și colesterol. Conține aproximativ 8,6 miligrame de colesterol la 100 de grame, ceea ce este scăzut în comparație cu 11 miligrame din 100 de grame de lapte uman și 15 miligrame din 100 de grame de lapte de vacă. Prin urmare, este o băutură perfectă pentru persoanele cu obezitate. De asemenea, conținutul ridicat de acid linoleic 19,3% din totalul acizilor grași poate contribui la scăderea în greutate și poate trata alergiile.

Reduce alergia copiilor la lapte

Alergia la lapte, în special din cauza laptelui de vacă, este un tip de alergie frecvent la copii cauzată de proteinele ridicate de cazeină din laptele de vacă.Eliminarea laptelui de vacă din alimentație din cauza simptomelor alergice poate provoca o deficiență de nutrienți precum calciul în organism. Laptele de măgăriță este un înlocuitor perfect pentru laptele de vacă și de capră. Acest lucru se datorează faptului că conține proteine din zer în comparație cu proteina cazeină, al cărei conținut ridicat este responsabil pentru majoritatea reacțiilor alergice.

Reduce tusea convulsivă

Poate ameliora o infecție a tractului respirator cauzată de un tip de bacterie numită Bordetella pertussis care cauzează tusea convulsivă. Nativii din Sudan folosesc frecvent laptele de măgăriță în tratamentul tusei convulsive datorită proprietăților sale antibacteriene. De asemenea, proprietățile antiinflamatorii ale laptelui pot ajuta la reducerea inflamației plămânilor cauzate de bacterii.

Îmbunătățește imunitatea corpului

Proteinele din zer din laptele de măgăriță au valoare nutritivă uimitoare și potență biologică datorită prezenței proteinelor, peptidelor, enzimelor, factorilor de creștere, acizilor grași omega trei, mineralelor și factorilor de modulare a sistemului imunitar. Acești factori sporesc imunitatea organismului și pot preveni, de asemenea, anumite tulburări autoimune, cum ar fi o alergie alimentară. Se știe că laptele proaspăt de măgăriță sporește capacitatea celulelor secretoare de anticorpi, ceea ce duce la un sistem imunitar bun.

Are proprietăți anti-îmbătrânire

Laptele de măgăriță are activitate antioxidantă. Un studiu a concluzionat că forța de captare a radicalilor din laptele de măgăriță este mai mare în comparație cu laptele de vacă, știind că îmbătrânirea este direct legată de mai mulți radicali liberi din organism. Consumul de lapte de măgăriță poate ajuta la reducerea îmbătrânirii în timp, oxidând radicalii liberi din organism și prevenind deteriorarea celulelor. În țări precum Italia și Franța, laptele de măgăriță este folosit că ingredient în multe creme și săpunuri de frumusețe datorită conținutului său scăzut de pH în comparație cu laptele de vacă. Laptele de măgăriță conține o cantitate mare de vitamina A, care este derivată din retinol. Prezența retinolului va ajuta la creșterea celulelor pielii și le va face mai tinere. Laptele de măgăriță conține antioxidanți în cantități mari și, din această cauză, este un ingredient cheie principal pentru reînnoirea celulelor pielii.

lapte magarita, lapte de magarita, lapte magarita beneficii,

Poate trata rănile

Proteinele și peptidele bioactive din laptele de măgăriță pot ajuta la vindecarea rănilor, în special a rănilor chirurgicale. Acesta este motivul pentru care laptele de măgăriță este adăugat și ca ingredient în multe creme prescrise pentru tratarea rănilor și pentru a ajuta la vindecarea lor timpurie.

Cine îl poate consuma?

  • Bebelușii și copiii cu alergie la proteina din lapte de vacă, alergii încrucișate sau alergii multiple
  • Bebelușii și copiii cu dermatită atopică
  • Persoanele ce suferă de tuse măgărească, tuse persistentă sau alergică
  • Persoanele ce suferă de astm
  • Persoanelor cu sistem imunitar slăbit
  • Pentru femeile la menopauză, ajută la fixarea calciului în oase
  • Persoanele ce doresc să aibă în alimentație un conținut înalt de proteine, dar cu foarte puține grăsimi (laptele de măgăriță are 0,5% lipide

Cum îl putem consuma?

  • Laptele de măgăriță propriu-zis – Laptele de măgăriță se poate regăsi în multe forme. Puteți cumpăra laptele sau produse lactate de la fermieri și producători locali.
  •  Capsule cu lapte de măgăriță – O altă variantă este laptele de măgăriță sub formă de capsule pentru adulți sau special făcute pentru nevoile copiilor, cu o mare concentrație de lapte si vitamine. Acesta poate aduce un aport considerabil de substanțe bioactive cu proprietăți similare laptelui matern. Similare cu aceste capsule, dar cu o mai mare eficacitate, sunt capsulele cu lapte de măgăriță care conțin albastru de metilen. Acestea sunt comprimate masticabile cu ingrediente active din laptele de măgăriță organic liofilizat, bogate în substanțe bioactive cu proprietăți similare laptelui matern.
  • Creme cosmetice – Pentru îngrijirea pielii, prdusele de la brandul Donkey Milk vă stau la dispoziție. Acestea sunt foarte variate și se adresează multor nevoi, precum piele uscată, păr degradat, riduri și igienă. Cremele cu lapte de măgăriță aduc tenului o hidratare intensă, fiind perfecte pentru pielea uscată, degradată și riduri.
  • Produse pentru îngrijirea părului – La fel ca și cremele, produsele de îngrijire a părului precum șamponul și masca hidratantă cu lapte de măgăriță conferă o hrănire puternică în toate straturile firului de păr, astfel părul devine mai puternic, mai sănătos și plin de vitalitate.
  • Săpun – De asemenea, încă din antichitate, laptele de măgăriță  era folosit în realizarea sîpunului solid, astfel Donkey Milk vine cu o varianta proprie de săpun solid cu lapte de măgăriță care nu îți  usucă pielea, o protejează și mai mult de atât, poate ameliora dermatita atopică.

 

Laptele de măgăriță este, fără îndoială, o sursă minunată de nutrienți și vitamine. Acesta poate fi consumat pentru a remedia imunitatea scăzută și starea de rău generală și pentru a menține sistemul imunitar puternic și sincronizat.De asemenea, poate fi găsit și în produse cosmetice care nu doar conferă hidratare, ci și pot ameliora anumite condiții ale pielii. Este cea mai apropiată formulă pentru laptelele uman, astfel ajungând să reprezinte cel mai recomandat produs natural în alimentația copiilor.