detergent

Trăim într-o lume în care deseori avem senzația că trebuie să ne apropiem cât mai tare de perfecțiune. Trebuie să avem mereu casa curată lună, copiii noștri să aibă hăinuțele fără pete și perfect călcate, chiuveta să fie mereu goală și noi veșnic aranjate.

Din cauza această suntem într-o continuă căutare după soluții puternice care să ne ușureze munca și care să își facă treaba eficient. Astfel, indiferent dacă vorbim de detergentul de rufe sau de soluția de curățat geamuri, avem tendința de a le achiziționa pe „cele mai puternice”. Totuși, „cel mai puternic” nu înseamnă automat și „cel mai bun”, și deseori, soluțiile de curățare pline de chimicale pot avea un efect advers sau chiar dăunător asupra noastra, a copiilor noștri și chiar a animăluțelor de companie. Tocmai de aceea, am ales să vorbim despre efectele benefice pe care detergenții biodegradabili îi pot aduce în viața noastră.

Detergenii biodegradabili au apărut pe piață ca replică a detergențiilor plini de chimicale și parfumuri care pot avea un efect nociv asupra sănătății: de la iritații ale pielii la probleme mai grave precum astm și tulburări endocrine. Astfel, detergenții biodegradabili sunt hipoalergenici, fiind compuși din ingrediente naturale și enzime de curățare lucru care îi face să fie prietenoși cu pielea noastră, cu casa noastră și chiar cu mediul înconjurător.

Care sunt principalele beneficii când folosim detergenți biodegradabili?

Detergenții biodegradabili sunt hipoalergenici – Cum spuneam și anterior, detergenții bio sunt hipoalergenici, astfel protejează pielea sensibilă, nu provoacă iritații și sunt benefici chiar și pentru pitici și pentru pielea lor mult mai sensibilă.  Astfel, este important să alegem un detergent hipoalergenic, mai ales când vine vorba de detergentul și balsamul de rufe, deoarece hainele intră în contact cu piele pe tot parcursul zilei și chimicalele regăsite în soluțiile clasice ne pot afecta atât pe moment, cât și pe termen lung.

Un consum mai mic de apă –  Produsele de curățare biodegradabile necesită un consum mai mic de apă pentru clătire. Ingredientele naturale din compoziția lor se dizolvă mult mai ușor în contact cu apă și nu lasă urme reziduale, spre deosebire de amestecurile chimice din detergenții convenționali. Hainele proaspăt spălate ies de la spălare fără senzația cleioasă pe care detergenții standard o pot lasă, iar cantitatea de apă necesară pentru această este mai mică.

Ajuți mediul înconjurător – Când alegeți să folosiți produse de curățare ecologice, nu faceți un bine doar pentru sănătatea dumneavostră, ci și pentru sănătatea mediului înconjurător. Cele mai multe produse de curățare ecologice ideale sunt realizate folosind practici de fabricație durabile și ingrediente derivate, sigure, netoxice și biodegradabile, care nu afectează negativ mediul. Astfel vom trăi într-o armonie mai mare cu Mama Natura știind că am făcut un lucru benefic pentru aceasta.

Trăiești mai bine, cheltuiești mai puțin – Soluțiile de curățat biodegradabile, spre deosebire de falsele convingeri, sunt mai accesibili ca preț pe termen lung. Produsele de curățat biodegradabile sunt mult mai concentrate decât detergenții convenționale, astfel oferă performanţă şi conţin un procentaj ridicat de ingrediente active, în loc de aditivi sau apă, pentru a oferi clienţilor un raport excelent calitate – preţ.

În încheiere, dorim să menționăm și un beneficiu intrinsec al utilizării produselor biodegradabile și aici ne referim la satisfacția morală pe care o resimți atunci când „trăiești verde”. Pe lângă toate beneficiile practice pe care aceste soluții de curățare ți le aduc, faptul că ajungi să fii responsabil față de mediul înconjurător și să îți aduci contribuiția pentru binele planetei te va ajuta să simți o armonie aparte.  Alegând detergenți biodegradabili vei fi responsabil față de tine, de familia ta și de mediul înconjurător.  

Surse foto: Freepik