Cu siguranță, mâncarea este o bucurie a vieții. Dacă ți-ai atins obiectivul de a slăbi pentru această vară, felicitări! Cu toate acestea, întoarcerea la vechile obiceiuri nu este cea mai bună alegere.

O alimentație sănătoasă aduce în sine numeroase beneficii, precum: menținerea unei greutăți optime, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea stării de spirit, reducerea riscului de boli cronice.

Iată câteva reguli care te ajută la menținerea greutăți:

O dietă echilibrată implică consumul unei varietăți de alimente nutritive, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase (avocado, ulei de măsline extravirgin nuci și semințe, etc)

Încercați pe cât posibil să limitați consumul alimentelor procesate,bogate în zahăr sau grăsimi nesănătoase.

  • Hidratarea pentru vitalitate și bunăstare

Nu uitați de hidratarea corespunzătoare, preferabil cu apă. Acest obicei simplu vă poate ajuta să vă mențineți nivelul de energie și să sprijiniți funcțiile corpului. În același timp, încercați să reduceți consumul de băuturi îndulcite, care pot adăuga calorii și zaharuri în plus.

  • Evitarea săritului peste mese este crucial

Planificarea a 3 mese principale pe zi și adăugarea a 1-2 gustări poate să sprijine menținerea echilibrului în alimentație și poate ajuta la controlul senzației de foame și poftelor. Această abordare poate contribui la o rutină sănătoasă de nutriție.

  • Dormi suficient și evita expunerea la stres

Stresul și lipsa somnului sunt alți doi factorii care duc la un dezechilibru alimentar și adesea la acumularea de kilograme în plus. Așadar dormi 7-8 pe zi și evită pe cât posibil situațiile stresante care pot duce dezechilibru alimentar și alte afecțiuni.

  • Păstrează-ți motivația și transformă dorința de a-ți menține greutatea în stil de viață

Fii atent să nu îți pierzi motivația. Transformă dorința de a-ți menține greutatea într-un stil de viață sănătos și echilibrat.

Deoarece știm că tentațiile sunt mari iată câteva sugestii de gustării sănătoase

Atentie!! Un principiu fundamental al unei alimentații sănătoase și echilibrate constă în a diversifica alegerea alimentelor, dar în același timp să mănânci cu moderație.

Surse foto: Freepik, Pexels.