Beneficiile acidului hialuronic
Stimularea producției de colagen este esențială pentru menținerea fermității și elasticității pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul de colagen scade, contribuind la apariția ridurilor și a semnelor de îmbătrânire.
Acidul hialuronic, prin proprietățile sale anti-aging, stimulează producția de colagen, ajutând la menținerea unui ten tânăr și luminos. Încorporarea acidului hialuronic în rutina de îngrijire a pielii combate efectele îmbătrânirii și contribui la hidratarea și revitalizarea tenului.
Spre deosebire de alte ingrediente de îngrijire a pielii, care pot provoca iritații sau pot fi nepotrivite pentru anumite tipuri de piele, acidul hialuronic este în general bine tolerat și potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru pielea sensibilă și predispusă la acnee. Datorită texturii sale ușoare și non-grase, este un ajutor ideal pentru orice regim de îngrijire a pielii, indiferent de vârstă sau de nevoile specifice ale pielii.
Forme de administrare a acidului hialuronic
Întrucât producția naturală de acid hialuronic scade odată cu înaintarea în vârstă, este recomandat să folosim produse care să completeze nivelul scăzut de acid hialuronic odată cu înaintarea în vârstă. Iată câteva modalități de administrare a acestuia!
Acestea sunt concentrate și se aplică direct pe piele pentru hidratare profundă și menținerea nivelului optim de hidratare.
Acidul hialuronic poate fi găsit ca ingredient cheie în multe produse, cele mai populare fiind cremele de zi, cremele de noapte, măștile de față, serumurile, cremele pentru ochi și produsele de curățare.
-
Injectarea de acid hialuronic
Aceste injecții pot fi folosite atât în scopuri medicale, cât și estetice. Injectarea de acid hialuronic este considerată a avea cel mai puternic efect. În cazul osteoartritei, acidul hialuronic poate fi injectat pentru a completa nivelul de lichid în articulații.