Sezonul rece începe să îşi pună amprenta tot mai tare asupra tenului nostru. Îngrijirea corespunzătoare a acestuia este crucială pentru  menținerea sănătății pielii. Indiferent de tipul de ten, acesta are nevoie de o atenție sporită. În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi despre îngrijirea tenului în sezonul rece.

Îngrijirea tenului în sezonul rece, comparativ cu sezonul cald

Când vremea e mai caldă, îngrijirea tenului este adaptată fiecărui tip de piele. Când vremea e rece, putem spune ca remediile sunt aproape universale. Acum, chiar și pielea grasă sau mixtă are nevoie de o hidratare suplimentară.

Pentru îngrijirea tenului în sezonul rece într-un mod corespunzător, este nevoie de o reorientare către produse cu texturi onctuoase, de la creme pentru ten uscat până la uleiuri cosmetice sau chiar uleiuri în stare pură: de cocos, de avocado, de măsline. Tenul nostru are nevoie de cosmetice pe bază de ingrediente cât mai naturale, măști bio și o curățare delicată, care să nu agaseze și mai mult pielea.

îngrijirea tenului în sezonul rece sfaturi

Sfaturi utile pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Pe lângă utilizarea unor produse mai grase, este recomandat să acorzi o atenție mărită următoarelor lucruri:

Schimbă rutina de curățare a feței

Toate persoanele pot să aibă zone uscate pe piele în timpul sezonului rece. Dacă pielea ta este mai uscată şi sensibilă, foloseşte un ulei de curăţare sau un produs de curăţare cremos. Dacă ai tenul predispus la acnee, este recomandat să înlocuiești produsele de curăţare care conţin acid salicylic cu o formulă mai blândă, cum ar fi geluri de curăţare cu ceramide.

Hidratează pielea

Rutina ta de îngrijire a pielii nu va fi aceeaşi pe parcursul toamnei sau lunilor de iarnă, deoarece aceasta are nevoie de mai multă hidratare. În timpul lunilor reci de peste an, pielea ta poate să facă faţă cremelor mai grase, care în alte circumstanţe ți-ar încărca tenul. Cremele de faţă care conţin acid hialuronic sau glicerină, te vor ajuta şi îţi vor hidrata pielea, mai ales dacă ai tenul predispus la acnee.

Exfoliază pielea

Exfoliază cu blândeţe pielea, o singură dată pe săptămână. Folosește măști naturale, pe bază de făină de mălai, zaț de cafea, argilă sau miere de albine.

Evită apa fierbinte

Nu clăti, niciodată, fața cu apă fierbinte, ci folosește apă călduță. Utilizează, pe cât posibil, apă micelară și apă termală.

Alege produse din ingrediente naturale

Produsele folosite sunt esențiale, pentru că pielea absoarbe substanțele pe care acestea le conțin. Optează pentru cosmetice bio, de la săpunuri, geluri de curățare, loțiuni tonice, apă micelară sau creme. Cremele și loțiunile pe bază de plante, argilă sau aloe vera sunt foarte benefice pentru elasticitatea și pentru hidratarea de care ai nevoie în sezonul rece.

Acordă atenție buzelor

Pe lângă ten, buzele au și ele nevoie de o îngrijire specială atunci când este frig. Vântul și gradele cu minus pot provoca uscarea lor, roșeață și senzație de usturime. Folosește, periodic, un balsam de buze din ingrediente care hidratează optim. În plus, înainte de culcare, poți aplica miere de albine, ulei de măsline sau de cocos.

Nu uita, frigul și vântul pot deveni adevărați inamici ai tenului tău. Pentru a evita aspectul uscat și senzația de uscăciune, curăță delicat fața, hidrateaz-o și folosește produse cât mai naturale. De asemenea, măștile pe bază de miere de albine, ou, suc de castravete, argilă sau aloe vera sunt mereu o idee bună.

Sursă foto: Freepik