În acest articol vom vorbi despre nucile minune cunoscute sub denumirea de nuci de macadamia. Poate nu toți ați auzit de ele, dar acestea sunt tot mai populare în ultima vreme datorită gustului lor distinct și beneficiilor pe care le au.

Ce sunt nucile de macadamia?

Nucile de macadamia au o aromă subtilă, asemănătoare untului și o textură cremoasă.

Originari din Australia, copacii de macadamia sunt acum crescuți în diverse locuri din lume, precum Brazilia, Costa Rica, Hawaii și Noua Zeelandă.

La fel ca majoritatea altor nuci, nucile de macadamia sunt bogate în nutrienți și compuși vegetali benefici, dar se deosebesc prin conținutul lor bogat de grăsimi, de 75%.

nuci de macadamia beneficii

Beneficiile nucilor de macadamia

  • Sunt bogate în nutrienți; nucile de macadamia sunt nuci bogate în calorii, bogate în grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.
  • Sunt o sursă excelentă de antioxidanți;
  • Pot reduce riscul de sindrom metabolic;
  • Ajută la scăderea în greutate; pot contribui la controlul apetitului prin apariția timpurie a simțământului de sațietate.
  • Sunt benefice pentru digestie și pentru menținerea sănătății intestinale;
  • Au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului din sânge, diminuând astfel riscurile de boli cardiovasculare.

mod de utilizare

Mod de consum și utilizare

Nucile de macadamia sunt versatile și ușor de încorporat în majoritatea dietelor. Acestea pot fi consumate ca atare sau coapte sau prăjite.

nuci de macadamia crudeNucile de macadamia de la Cuore Verde sunt un produs 100% natural, o singură porție conținând fibre dietetice, proteine, mangan, tiamină și o cantitate importantă de cupru.

De asemenea, aceste nuci de macadamia pot fi utilizate pentru prepararea micului dejun, a salatelor și a diverselor dulciuri precum biscuiți, prăjituri, înghețate și torturi.

Nucile de macadamia se mai regăsesc sub formă de unt și ulei. Untul din nuci de macadamia este foarte gustos, fiind o gustare delicioasă întins pe pâine sau în diverse preparate. Uleiul este asemănător celui de măsline.

Aceste nuci sunt utilizate și în compoziția produselor cosmetice. Uleiul produs din nucile de macadamia este excelent pentru îngrijirea tenului și a părului. Acesta ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și are efect nutritiv.

masca de par macadamiaMasca de păr reparatoare cu ulei de argan și de macadamia de la Body Farm protejează părul împotriva deteriorării, în timp ce-i conferă catifelare și strălucire unică.

Sursă foto: Freepik