bronz_frumos

Vara este anotimpul în care petrecem cel mai mult timp în aer liber. Odată cu această perioadă, vine și sezonul vacanțelor și al ieșirilor cu prietenii. Cu toate că este un sezon plin de activități, de multe ori ne simțim vinovați când creștem, fără să ne dăm seama, aportul de calorii.

Pentru a te ajuta să te bucuri de vară fără griji, am pregătit câteva sugestii utile:

Bea multă apă

Consumul unui pahar de apă înainte de mese ajută la senzația de sațietate, reducând astfel aportul de calorii. De multe ori, setea este confundată cu foamea, așa că, dacă beți apă înainte de masă, puteți evita senzația falsă de foame.

Consumă alimente cu multe fibre

Fibrele nu se descompun la fel de rapid ca restul nutrienților, rămânând mai mult timp în organism. Acestea încetinesc digestia și previn senzația intensă de foame.

Pentru a adăuga mai multe fibre în dieta dumneavoastră și pentru a maximiza beneficiile oferite, încercați să consumați zilnic o varietate de alimente bogate în fibre.

Poți opta pentru următoarele surse de fibre:

Adăugă proteine slabe în dietă

Prin adăugarea la fiecare masă a unor surse de proteine slabe, cum ar fi puiul, peștele, tofu, ouăle și legumele, puteți contribui la reducerea aportului caloric total.

Combină proteine cu grăsimi sănătoase și fibre. De exemplu, asociați carnea de pasăre, vita hrănită cu iarbă, pește, ouă cu legume și grăsimi precum uleiul de măsline, avocado, nuci sau semințe.

Poftește la ceva dulce

Când ai poftă de dulce, o porție mică de ciocolată neagră poate fi soluția ideală. Bogată în polifenoli, ciocolata neagră nu doar că satisface pofta, dar și influențează pozitiv hormonii de sațietate, ajutând la controlul apetitului.

Acorda importanță somnului

Încercați să dormiți 7-9 ore în fiecare noapte. Somnul insuficient interferează cu hormonii care afectează apetitul. Când sunteți privați de somn, corpul produce mai multă grelină (hormonul foamei) și mai puțină leptină (hormonul sațietății) și este mai ușor să apelați la gustări dulci sau bogate în carbohidrați pentru o senzație de sațietate imediată.

Sperăm că sfaturile noastre v-au fost de ajutor și vă dorim să vă bucurați de fiecare moment special alături de cei dragi!

DrGreen – Sursa ta de sănătate!

Bibliografie:

  • https://www.freepik.com/
  • https://www.womenshealthmag.com/weight-loss/a19922954/lose-weight-without-counting-calories/
  • https://www.eatingwell.com/article/7900070/how-to-stop-weight-gain-according-to-health-experts/
  • https://www.doc.ro/dieta-si-sport/ce-este-leptina-ce-rol-are-si-cum-cresti-nivelul-acestui-hormon