Un ficat perfect sănătos ar trebui să asigure pe cont propriu detoxifierea, sinteza și reglarea organismului. Acest scenariu ideal se aplică în puține cazuri, întrucât viața accelerată cu care ne-am obișnuit, alimentele ultraprocesate, substanțele utilizate în agricultură, stresul si dezechilibrul alimentar sunt factori care împiedică îndeplinirea normală a acestor procese.

Care este rolul ficatului în organism?

Ficatul, organ vital al organismului, este esențial în procesul de eliminare al toxinelor, fiind considerat drept unul dintre cele mai active organe din corpul uman.

Ficatul lucrează pentru detoxifierea sângelui, digestia grăsimilor, reglarea hormonilor, stocarea vitaminelor, a mineralelor și a fierului. Îndeplinind aceste funcții vitale, ficatul joacă un rol crucial în menținerea sănătății și bunăstării noastre generale.

Dacă ficatul nu funcționează corespunzător, organismul nu reușește să asimileze corect toate grăsimile. Acestea problemă este des întâlnită în rândul persoanelor care consumă o cantitate de alcool în exces. De aceea, începerea unei cure de detoxifiere și regenerare a ficatului este esențială pentru a evita afecțiunea cunoscută drept “ficat gras”.

5 semne că ficatul tău are nevoie de detoxifiere

Spre deosebire de alte organe, ficatul nu dezvăluie simptome clare atunci când este disfuncțional, afectând pe ascuns milioane de persoane. Astfel, descoperim problema doar atunci când boala ajunge într-un stadiu avansat.

Totuși, există câteva manifestări la care ar trebui să fim atenți și care ne dezvăluie cât de important este să realizăm o cură de detoxifiere:

  • Oboseala inexplicabilă – Dacă resimți o oboseală constantă, chiar și după mai multe nopți de odihnă, ficatul tău ar putea fi afectat;
  • Creșterea sau scăderea inexplicabilă în greutate – Modificările inexplicabile în greutate pot fi asociate cu anumite disfuncții ale ficatului;
  • Greața sau pierderea poftei de mâncare – Dacă ai simțit în mod repetat o senzație de greață sau lipsa poftei de mâncare fără vreun motiv aparent, ficatul ar putea fi implicat;
  • Disconfort în partea superioară a abdomenului – O senzație de presiune, disconfort sau durere în partea dreaptă sus a abdomenului poate fi un semn al unor probleme ale ficatului;
  • Schimbări ale urinei și scaunelor – Urina închisă la culoare și scaunele decolorate pot indica probleme hepatice.

 

Ce trebuie să știi atunci când începi o cură de detoxifiere?

Pe scurt, dieta de detoxifiere implică renunțarea la alimentele care dăunează ficatului și adoptarea unor comportamente benefice pentru funcționarea optimă a acestuia și a întregului organism. Printre cele mai comune și ușor de implementat obiceiuri este consumul unei cantități adecvate de apă, cel puțin 2 litri pe zi.

Este important ca organele de excreție să funcționeze în mod corespunzător, deoarece în timpul dietei sunt eliminate toxine, care sunt evacuate de sistemul excretor. Prin urmare, blocarea acestuia încetinește procesul de vindecare și detoxifiere a ficatului.

Detoxifierea este recomandată de cel putin două ori pe an, cel mai bine primăvara și toamna, dar poți face asta indiferent de sezon, atunci când simți nevoia.

Există multe alimente care pot ajuta la regenerarea ficatului, printre cele mai eficiente sunt: verdețurile cu frunze, nucile, legumele, usturoiul, păpădia, avocado și spanacul.

Pentru a obține rezultate optime, este important ca dieta să mențină un echilibru al substanțelor nutritive necesare organismului tău, de aceea este indicat să consulți un specialist pentru o dietă personalizată.

Care sunt beneficiile aduse de curele de detoxifiere a ficatului?

Detoxifierea ficatului înseamnă un boost de energie și vitalitate

Atunci când ficatul este suprasolicitat cu substanțe nocive din alimentele procesate, zaharuri și alte substanțe nesănătoase, nu-și mai poate îndeplini eficient funcțiile.

Un studiu din anul 2022 realizat de către un grup de cercetători pentru compania „Nutrients” a arătat că, consumul de alimente sănătoase, bogate în nutrimente scade semnificativ posibilitatea afecțiunii cunoscută drept “ficat gras”.

Sporește activitatea sistemului imunitar

Prin detoxifiere, ficatul este sprijinit în funcționarea sa optimă, permițându-i să proceseze mai eficient substanțele nocive. Eliminarea toxinelor contribuie la un somn mai profund și odihnitor, pentru a te simți mai revigorat și energic în timpul zilei.

Accelerează procesul de slăbire și ardere a grăsimilor

Un ficat sănătos funcționează mai eficient, metabolizează grăsimile și curăță organismul de substanțele nocive. Această dietă contribuie la reducerea aportului caloric și la creșterea consumului de vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și poate avea un efect real atât asupra pierderii în greutate, cât si asupra celulitei.

Contribuie la un ten mai luminos

Atunci când ficatul este suprasolicitat, pielea preia o parte din funcțiile sale. Acest lucru poate duce la pierderea luminozității tenului și apariția acneei. Printr-o cură eficientă de detoxifierea, acneea se diminuează, tenul devine mai uniform și strălucitor, dobândind un aspect curat și sănătos.

Care sunt avantajele suplimentelor alimentare pentru detoxifierea ficatului?

Să presupunem că ai adoptat deja o dietă echilibrată și te hidratezi adecvat, însă simți că ai nevoie de un stimulent pentru a activa eficient funcțiile de curățare ale organismului.

Suplimentele alimentare pot fi un ajutor de nădejde pentru tine atunci când iți dorești să începi o dietă de detoxifiere. Prin eliminarea excesului de apă, susținerea digestiei și funcționarea normală a tractului intestinal, Hepato Complex 1 este un sprijin vital pentru ficatul tău în procesul de curățare.

Ingredientele naturale precum armurariu, păpădia, anghinarea și cicoarea susțin digestia, sănătatea, regenerarea ficatului și contribuie la funcționarea normală a tractului intestinal pentru o eliminare mai rapidă a toxinelor, în timp ce floarea-pasiunii susține somnul sănătos și relaxarea.

Iar dacă îți dorești o rezistență și o imunitate mai puternică, Hepato Complex 2 echilibrează, susține și purifică organismul, completându-ți perfect stilul de viață.

Dacă corpul tău dă semne de oboseală, te confrunți cu o creștere în greutate inexplicabilă sau cu pierderea poftei de mâncare, combină o dieta variată, somnul de calitate și hidratarea suficientă cu cele două suplimente HepatoComplex. Le găsești pe https://drgreen.ro, dar și în magazinele fizice!