Termenii „turmeric” și „curcumină” sunt adesea folosiți interschimbabil, dar sunt diferiți din punct de vedere tehnic. Turmericul este o plantă care aparține familiei ghimbirului, în timp ce curcumina este compusul natural găsit în turmeric. Deci, atunci când auziți despre beneficiile turmericului pentru sănătate, auziți cu adevărat despre avantajele curcuminei în planta de turmeric.
Turmericul și curcumina au fost studiate pe larg pentru potențialele lor utilizări terapeutice. Mai jos sunt câteva beneficii cheie pentru sănătate ale turmericului și curcuminei.
-
Ce vei afla în acest articol
Sprijin în tratarea artritei reumatoide
Curcumina este promițătoare ca tratament pentru artrita reumatoidă, o tulburare inflamatorie cronică care afectează de obicei articulațiile. Boala provoacă o umflare dureroasă a articulațiilor care poate provoca erodarea oaselor în timp și, în cele din urmă, poate duce la deformări și dizabilități fizice.
Proprietățile antiinflamatorii ale turmericului reprezintă un remediu natural promițător pentru atenuarea durerilor articulațiilor. Pentru persoanele care suferă de artrită sau alte afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, turmericul poate servi ca o abordare complementară a tratamentului convențional.
-
Îmbunătățirea funcției hepatice
Turmericul a atras atenția în ultima vreme datorită abilităților sale antioxidante. Efectul antioxidant al turmericului poate opri deteriorarea ficatului de către toxine.
-
Sprijină digestia
Turmericul adaugă nu doar aromă, ci și aduce o mulțime de beneficia pentru digestie. Prezent în pudra de curry, acest condiment contribuie la o digestie sănătoasă datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.
-
Antioxidanta
Proprietățile antioxidante puternice ale curcuminei ajută la protejarea organismului de stresul oxidativ și al radicalilor liberi, susținând astfel sănătatea generală și vitalitatea. Datorită antioxidanțiilor puternici din curcumină pot ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire protejând pielea de daunele mediului și promovând un aspect tineresc.
Turmericul ajută la îmbunătățirea memoriei, protejează creierul împotriva bolilor degenerative, împotriva îmbătrânirii și degradarea țesuturilor acestuia. Suplimentele cu curcumină îmbunătățesc fluxul sanguin cerebral, atenția și memoria, mai ales la persoanele în vârstă.
-
Recomandare
Vă propunem o rețetă delicioasă și sănătoasă – Latele auriu, acesta bătură oferă numeroase beneficii nutriționale, pe lângă aroma sa delicioasă.
Ingrediente
- 2 câni de lapte sau lapte vegetal (laptele de cocos, laptele de ovăz, laptele de migdale)
- 1 până la 3 lingurițe de sirop de agave sau miere , pentru a îndulci (opțional)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 1/2 linguriță de turmeric măcinat
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
- praf de piper negru si sare fina de mare
Mod de preparare
- Adăugați toate ingredientele într-o cratiță la foc mediu și lăsați-le să dea în clocot.
- Se lasă timp de 5 minute pentru a lăsa aromele să se îmbine.
- Turnați laptele auriu într-o ceașcă și savurați.
Biblografie
- https://www.medlife.ro/articole-medicale/turmeric-curcuma-proprietati-beneficii-contraindicatii
- https://www.catena.ro/turmeric-beneficii-si-modalitati-de-consumhttps://www.healthshots.com/healthy-eating/superfoods/benefits-of-turmeric-water-for-weight-loss-and-skin-care/
- https://golden+milk+recipe+simple/