Cu toate ca în popor este cunoscută sub denumirea simplă de “lut”, argila este un izvor nesecat de beneficii pentru capacitățile sale de absorbție, antioxidante, pentru forțele sale de apărare a organismului, pentru reîncărcarea celulelor organismului cu energie vitală, pentru capacitatea antiseptică, antitoxică, bactericidă și capacitatea de a fi un agent natural de revigorare fizică. În acest articol nu vorbim de orice tip de argilă, ci de argila ALGO, cea care provine din munții Himalaya, tocmai din podișul Tibetului.
În primul rând, ce este argila? Argila este un bio-mineral care include în compoziția sa substanțe nutritive provenite din descompunerea plantelor și oligoelementelor precum calciu, aluminiu, magneziu, siliciu, fosfor, cupru, zinc, seleniu.
Argila este un dar dumnezeiesc, pe care prea puțini știu să îl prețuiască. Există nenumeroase mărturii despre vindecări spectaculoase în urma folosirii tratamentului intern cu argilă. De ce? Pentru că argila are o compoziție specială, având capacitatea să regleze metabolismul și implicit activitatea întregului organism. Ea curăță organismul de toxine și vindecă orice tulburare digestivă. Astfel, prin intermediul argilei s-au obținut vindecări neașteptate. Virusul hepatitei B, Helicobacter Pylori, ciroză hepatică cu virus C în stadiul V, ulcer duodenal, noduli de pe ficat, persoane care au scăpat de dializă sunt doar o parte nesemnificativă din vindecările aproape miraculoase produse de minunata argilă. Însă cel mai fascinant a fost faptul că pacienții care au luat argilă pentru o problemă de sănătate, s-au vindecat în paralel de mai multe afecțiuni. Cele mai bune rezultate s-au obținut în bolile digestive, hepatice, renale, diabet de tip II și în afecțiuni tiroidiene. În cazul cirozelor alcoolice uscate, unde medicina modernă nu oferă soluții și pacienți trimiși acasă din spital, cu speranță de viață de doar câteva săptămâni, s-au vindecat total după 2-3 luni de cură cu argilă, procentul de reușită al vindecărilor fiind de 100%.
Cu riscul să vă dați ochii peste cap, trebuie să subliniem faptul că toate alimentele procesate, fără excepție, conțin compuși chimici extrem de dăunători pentru sănătate. Nu e nicio surpriză că s-a confirmat alarmanta legătură dintre alimentație și creșterea declanșării cancerelor de toate felurile din pricina substanțelor toxice prezente în alimentația „modernă”. Nici nu e de mirare având în vedere că în acest tip de alimentație se folosesc foarte mulți conservanți chimici, aromatizanți, coloranți, nitrați, nitriți, agenți de afânare, iar lista poate continua fără întrerupere.
Astfel, argila este o mană cerească deoarece, cu studiile făcute pe masă, ea elimină din organism toate toxinele de orice natură precum metale grele, radicali liberi, scăzând toxicitatea medicamentelor, fără a le afecta cu nimic eficiența. Iar cei care consumă consecvent argilă, chiar și preventiv, au șanse enorm de mari să evite cele mai urâte boli precum cancerul.
Doar câteva din exemple de boli ce pot fi vindecate cu argilă sunt:
Boli neurologice: congestie cerebrală, meningită, abcesul creierului, hemoragie cerebrală, inflamarea măduvei spinării, tumoare pe creier, paralizie infantilă, nevralgie, sciatică, paralizie facială, crampe, torticolis, nevrite, migrene, cefalee, etc
Afecțiuni ale aparatului digestiv: catarul bucal și faringian, stomatită ulceroasă, dureri dentare, angină, ulcer și cancer stomacal, enterită, diaree, flatulență, colici intestinale, ocluzie intestinală, cancer intestinal, hernie, viermi intestinali, hidropizie, congestia ficatului, hipertrofia ficatului cancer hepatic, icter sau gălbenare, colici hepatice, hemoroizi, etc
Afecțiuni cardiace, circulatorii și pulmonare: palpitații, anevrism, endocardită, varice, ulcer varicos, hipertensiune arterială de origine renală, ameliorarea circulației arteriale și venoase, hipotensiune, etc
Afecțiuni renale: infecții urinare rebele, calculi renali și nisip renal, insuficiențe renale, etc
Tulburări metabolice și dereglări glandulare diverse: diabet zaharat tip II, hiper și hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari (tumori benigne), spasmofilie, etc
Boli ale căilor respiratorii: laringită, bronșită, pneumonie, astm, emfizem pulmonar, hemoptizie, tuberculoză, tumoare la plămâni, pleurezie, alergie la fan, etc
Afecțiuni ale aparatului uro-genital: tulburări de menopauză, dereglări ale ciclului menstrual, fibromatoză uterină în fază incipientă, afecțiuni ale prostatei, etc
Altele: dureri reumatice, migrene, plăgi, ulcere varicoase, bronșite, anemii, stări de stres, etc
Cum se folosește cura internă cu argilă?
Zilele 1-3: Într-un pahar transparent, se pun 200 ml de apă, la care se adaugă 1 linguriță cu pudră sau un bulgare de argilă. Se amestecă folosind o lingură de lemn, porțelan sau plastic (NU metalică deoarece îi schimbă proprietățile), apa se tulbură, apoi se lasă 8 ore după care se poate consuma. În timpul nopții, mineralele și alte substanțe care ne sunt folositoare se dizolvă și/sau se îmbibă în apă.
Dimineața, pe stomacul gol, înainte de orice altceva (cafea, ceai, mâncare) bem apa din pahar fără să o mai agităm. Este bine să o preparăm într-un pahar transparent, pentru că putem vedea ce se întâmplă cu conținutul. În momentul în care argila se apropie de buza paharului ne oprim, iar sedimentul, ce rămâne se aruncă. Nu este indicat în primele 3 zile să consumăm și mâlul format. Apoi se pregătește următorul pahar de argilă pentru a fi consumat după-masa și încă unul pentru seară.
Zilele 4-21: Bem apa de argilă cu tot cu argilă. Punem 1 linguriță de argilă în pahar transparent, însă dimineața, pe stomacul gol, amestecăm energic și consumăm apa cu tot cu argilă, asigurându-ne că am băut toată argila chiar dacă mai adăugăm puțină apă după golirea paharului.
Tratamentul de bază este obligatoriu pe durata a 3 săptămâni, timp în care se bea apa argiloasă foarte tulbure, de 3 ori pe zi. Tratamentul de întreținere se continuă în următoarele 4-6 luni luându-se doar o doză dimineața, timp de 10 zile consecutiv în fiecare lună, în funcție de vechimea bolii, de vârstă, de stresul acumulat, de condițiile de muncă și de stilul de viață ale fiecăruia. Tratamentul de întreținere poate varia de la 10 zile pe lună la 15-20 de zile sau, în cazurile mai grave, câteva luni la rând fără întrerupere. Dacă după tratamentul de bază problemele nu sunt rezolvate, acestea poate fi prelungită cu 1-2 săptămâni.
În timpul tratamentului nu se vor consuma alcool și grăsimi. Este bine să se folosească apă de izvor sau apă plată din comerț.
Argila ALGO este pură microbiologic, nu are încărcătură radioactivă și are avizul Ministerului Sănătății, ca supliment alimentar. Nu există niciun risc de supradozare. Argila are inteligența naturii. Știe să acționeze acolo unde este nevoie de ea. Surplusul se elimină în mod natural.
Cum se folosește argila extern?
Pentru cataplasme: se umezește argila cu apă călduță, până rezultă o pastă. Din această pastă se face o cataplasmă care se aplică pe locul afectat. Se așează fie direct pe corp, fie învelită într-un tifon. Pentru a rămâne în același loc, cataplasma se leagă cu tifon. Această cataplasmă rămâne pe corp 2-3 ore sau, dacă se poate, toată noaptea. Dacă apar senzații neplăcute se îndepărtează cataplasma, dar se repetă după câteva ore sau în ziua următoare. Atenție însă, femeile aflate la menstruație nu au voie să-și facă aceste aplicări de argilă. După caz, cataplasmele vor fi aplicate reci sau calde:
- reci – pe regiunile inflamate sau pe partea de jos a abdomenului, în acest caz reînnoindu-se de îndată ce se încălzesc (15, 20, 30 de minute). Dacă persistă senzația de rece, se va înlocui cataplasma printr-una călduță.
- calde, pe regiunea hepatică, pe rinichi, pe cap, pe oase. Cataplasma va fi aplicată direct pe piele, la nevoie prin intermediul unui tifon.
Cataplasmele cu argilă se pot folosi pentru diferite afecțiuni – abcese, laringită, constipație, bronșite, astm bronșic, furuncule, hemoroizi, congestie cerebrală, insolație, arsuri, panarițiu, contuzii, otite, nevralgii, reumatism, afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare și urinare, plăgi, prostată, negi, papiloame.
Cataplasma cu argilă și-a dovedit eficiența și în cazul ulcerului Buruli, o infecție a pielii care ucide celulele și țesutul dintr-o zonă afectată și creează ulcere pe piele – aceasta este cauzată de o bacterie și este a treia cea mai frecventă boală bacteriană după TBC și lepra în Africa.
Pentru răni și arsuri: argila are rolul de a grăbi vindecarea, de a cicatriza rănile. Cataplasma trebuie schimbată o dată la două ore, până ce locul respectiv se cicatrizează. Tifonul folosit trebuie schimbat de fiecare dată. Dacă arsurile sau rănile apar la nivelul mâinilor sau al picioarelor, se recomandă înmuierea lor în apă cu argilă, 1 ora, de două ori pe zi.
Măști de înfrumusețare cu argilă: se folosește argila pudră, din care se va face o pastă cu jumătate apă, jumătate suc de castravete, de roșii sau de struguri (merge și cu ulei de măsline). Pasta aceasta va fi întinsă în strat subțire pe toată fața și păstrată până se usucă (15-30 minute), apoi se curăță cu apă caldă. Există foarte multe variațiuni în ceea ce privește măștile de față, vă invităm să încercați pe cele potrivite pentru dumneavoastră. Procedeul se repetă o dată pe săptămână și are efecte minunate în următoarele probleme: acnee, erupții ale feței, cuperoza, riduri.
Vă dorim multă sănătate!