Nimic nu se compară cu frumusețea naturală. Frumusețea naturală este pe primul loc în lista preferințelor tuturor când vine vorba de eternul feminin. Contrar unor opinii, toate tehnicile artificiale de înfrumusețare nu fac decât să știrbească din farmecul trăsăturilor unei femei, să-i dea un aer nenatural sau chiar artificial.

Tocmai de aceea naturalul este și va fi o componentă care rezistă testul timpului. Afișarea unei imagini cât mai proaspete, strălucitoare și naturale este noua frumusețe. Prin urmare, cel mai important pas în ritualul de frumusețe al unei femei este menținerea acestui aer natural, care se traduce printr-o sănătate desăvârșită, dar și….prin mici trucuri de frumusețe.

Cosmeticele fabricate cu ingrediente artificiale, indiferent a cărui brand hiper-cunoscut aparțin, sau indiferent cât de scumpe sunt, au pierdut procente importante de popularitate în ultimii ani, după ce oamenii de știință au adus în atenția publicului larg efectele nocive pe care substanțele chimice le au asupra pielii și sănătății în general. Frumusețea naturală se poate menține, din fericire, cu ajutorul remediilor naturiste, care utilizează doar ingrediente naturale, lipsite de efecte secundare și cu adevărat eficiente din punct de vedere estetic.

Unul din cele mai importante aspecte în ceea ce privește tenul e să vă curățați în fiecare seară tenul cu un demachiant sau o loțiune purificatoare specială, chiar și în zilele în care nu purtați machiaj. Folosește măști naturale pentru un ten cu aspect sănătos Măștile naturale sunt ideale pentru curățarea și hidratarea tenului. Însă, ca să obții efectele dorite, este important să folosești masca potrivită pentru tipul tău de ten. Sau alte tertipuri prezentate din lista de mai jos.

  • Mască pentru ten gras– zdrobește o banană bine coaptă într-un bol, adaugă două linguri de miere organică și amestecă bine. Opțional, poți să adaugi și o lingură de suc proaspăt stors de lămâie. Spală-te pe față cu apă călduță și aplică masca, acoperind bine zona T. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și clătește apoi cu apă călduță din abundență.
  • Mască pentru tenul acneic– adaugă trei linguri de ovăz într-un blender și mărunțește bine. Adaugă o lingură de miere, amestecă până când devine ca o pastă. Acoperă uniform tenul și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță.
  • Mască pentru ten uscat– taie felii o jumătate de castravete, pune-le în blender și amestecă până capeți o soluție apoasă. Adaugă două linguri de gel de aloe vera și amestecă bine. Aplică uniform pe ten și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătește apoi cu apă rece din abundență.
  • Mască pentru tenul sensibil– fierbe un morcov mediu, apoi pasează-l bine până devine o pastă și adaugă două linguri cu miere. Întinde uniform pe ten și lasă să acționeze timp de 10-15 minute sau până când începe să se usuce. Clătește cu apă din abundență.
  • Mască pentru tenul normal– pune un măr mediu într-un blender și mărunțește-l bine. Adaugă două linguri de miere și lasă amestecul la frigider timp de zece minute. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește la final cu apă din abundență.
  • Mască pentru luminozitatea tenului – amestecă o linguriță de argilă cu o linguriță de pudră de spirulină, amestecă apoi cu apă/suc de lămâie sau ulei de cocos în funcție de preferințe și tipul tenului tău și las-o să acționeze timp de 20-30 minute. Clătește cu apă din abundență. Profită de acest tratament întineritor o dată pe săptămână si vei observa că fața ta va fi mult mai luminoasă și radioasă.
  • Mască de față cu turmeric – indiencele nu folosesc turmericul doar pentru a da o aromă plăcută mâncărurilor. Îl utilizează și pentru a-și îmbunătăți aspectul pielii înaintea unor ocazii speciale. Poți face și tu același lucru. Amestecă niște turmeric cu miere, praf de ghimbir, dacă ai la îndemână, și iaurt. Folosește amestecul obținut ca pe orice altă mască de față.
  • Apă de trandafiri pentru ten – dacă nu știai, Valea Trandafirilor din Bulgaria produce până la 85% din uleiul de trandafiri din lume. Nu e o surpriză că femeile de aici au început să folosească uleiul de trandafiri și apa în care au fiert petale de trandafiri ca parte a ritualului de îngrijire a tenului. Apa de trandafiri este folosită pentru a hidrata, curăța și catifela pielea. De asemenea, are efect calmant. Pentru cele mai bune efecte, ar trebui să folosești doar produse naturale, fără chimicale.
  • Ca să scapi de cearcăne în mod natural, secretul e chiar la tine în bucătărie. Acoperă ochii cu felii de castravete, cartofi sau pliculețe de ceai verde, mușețel sau mentă, fierte și răcite înainte, și lasă-le să acționeze timp de zece minute. Repetă acest tratament zilnic sau de câteva ori pe săptămână.
  • Nu uita să te hidratezi. Consumul de apă este benefic nu doar pentru sănătatea organismului, ci și ca să arăți și să te simți bine. Apa ajută la detoxificarea organismului și la menținerea hidratării și elasticității pielii. În plus, te ajută să previi apariția ridurilor și a coșurilor.

Acum că am văzut cum putem îmbunătăți tenul în mod natural, să vedem ce putem face în privința părului. Nu e de mirare că un păr frumos, bogat, care strălucește de sănătate te transformă într-o apariție fermecătoare. Iar o femeie cu părul sănătos și frumos atrage atenția mai bine decât orice diamant!

Părul este deseori supus agresiunilor zilnice precum pieptănatul, coafatul, folosirea constantă a uscătorului de păr, a plăcii de îndreptat sau a ondulatorului, etc. Cum putem veni în ajutor podoabei noastre capilare în mod natural?

  • Nu îți spăla părul mai des de 3 ori pe săptămână, astfel poți afecta producerea de sebum și, implicit, calitatea firului de păr. Preferabil ar fi ca spălarea să se efectueze de 1, maxim 2 ori pe săptămână.
  • Dacă e cu putință folosește un balsam hidratant la fiecare spălare și, din când în când, câte o mască de păr preparată în casă.
  • Clătește părul cu apă rece. Apa rece îți lasă părul strălucitor. Temperatura scăzută contractă rădăcina firelor de păr, ceea ce face ca părul să rămână mătăsos mai mult timp.
  • Evită să îți prinzi podoaba capilară în coafuri foarte strânse și folosește o perie de păr care nu agresează șuvițele de păr.
  • Dacă poți, optează pentru uscare naturală. Dacă însă e necesar, folosește uscătorul de păr pe o treaptă inferioară de căldură, pentru a nu deteriora firul de păr; de asemenea, ține-l la o distanță de 15-20 cm față de păr atunci când îl utilizezi.
  • Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosești în mod normal și spală-te pe cap ca de obicei. Vei observa că părul tău este mai strălucitor, devine mai puternic și chiar ajută la înlăturarea mătreții.
  • Untul de shea este un leac foarte bun pentru părul tău. Părul tău va beneficia de minuni după ce îi vei aplica o mască cu unt de shea. Aplicați unt de shea pe întreaga lungime a părului. Înfășurați-l într-un prosop cald și lăsați-l să stea 20-30 de minute.
  • Mască de păr cu amla și schinduf pentru un super volum & alte beneficii – pudra de amla este foarte nutritivă, regeneratoare și fortifiantă, promovează creșterea părului stimulând rădăcina, combate încărunțirea prematură și mătreața. Semințe de schinduf sunt extrem de utile atunci când vine vorba de prevenirea căderii părului și de asemenea, de accelerarea creșterii lui. Indiferent de forma pe care o folosiți pentru păr, veți avea cu siguranță rădăcinile mai puternice, textura este mai bună, veți preveni căderea și chiar veți îmbunătăți în mod semnificativ creșterea.
  • Mască de păr pentru strălucire – amestecă 2 lingurițe de ulei de cocos cu 1 linguriță de pudră de amla, iar pasta obținută aplic-o pe păr de la rădăcini către vârfuri și lasă să acționeze timp de o oră, apoi folosește șamponul obișnuit.
  • Folosește un șampon cu urzică – mai țineți minte când eram mici și peste tot găseam același șampon verde de urzici? Era ieftin și îl folosea toată lumea. Ce ar fi să revii la vechile obiceiuri, mai ales dacă ai păr gras? La urma urmei, urzica a fost folosită pentru a înfrumuseța podoaba capilară sute de ani. De asemenea, previne mătreața și căderea părului.
  • Știi vorba aceea „Frumusețea vine din interior”? Un păr frumos pornește de la un scalp sănătos, iar aceste alimente sunt bogate în substanțe nutritive, care hrănesc părul de la rădăcină și mențin pielea scalpului sănătoasă, asigură-te că le folosești: alimente bogate în acizi grași omega 3, oleaginoasele (nuci, alune, migdale etc), alimente care conțin vitamina D, coriandru, fructe uscate, fructe de pădure, etc. Trebuie să știi că aspectul de păr tern poate fi remediat și prin dietă.
  • Dacă vrei ca părul tău să crească mai repede – tot ce trebuie să faci este să pui oțet într-un recipient cu pulverizator, să adaugi puțină apă, să amesteci, iar mai apoi să aplici soluția pe scalp și pe restul părului. Masează ușor părul, lasă compoziția să acționeze câteva minute și după clătește. Repetă același lucru de două ori pe săptămână și vei vedea că nu mai ai nevoie de balsam obișnuit. Oțetul ajută la restabilirea valorii PH-ului optim al părului, întărește cuticulele și face părul să arate mai strălucitor, puternic și mai puțin predispus la rupere.
  • Proteină de mătase conține aminoacizi și oligopeptide cu acțiune eficientă în îngrijirea părului, ajută la repararea firului de păr din interior, îl fortifică, oferindu-i mai mult volum. Are proprietăți remarcabile de hidratare, este higroscopică, conferă elasticitate și strălucire naturală podoabei capilare. Protejează firele de păr de influențe negative cum ar fi coafarea agresivă, periatul intens, factorii de mediu, tratamentul termic, decolorarea sau aplicarea soluțiilor de permanent.
  • Frunze de rozmarin pentru stimularea creșterii părului – această plantă cu efect puternic, nu doar că va lăsa moale părul dumneavoastră, dar va încuraja și creșterea acestuia. Va ajuta la întărirea și hidratarea acestuia și va ajuta la rezolvarea problemelor legate de rărirea părului și sănătatea scalpului. Fierbeți două lingurițe de frunze uscate de rozmarin zdrobite cu 300 ml apă și masați apoi părul și scalpul pornind de la vârfuri. Alternativ, puteți aplica și ulei esențial de rozmarin pe scalp și să-l masați. Pentru faptul că textura acestui amestec nu este grasă, nu trebuie să așteptați până când părul este murdar pentru a-l aplica.
  • Ulei de migdale – dacă vă doriți ca părul dumneavoastră să devină mai rezistent și să crească mai repede, uleiul de migdale ar fi o soluție eficientă în acest scop. Uleiul de migdale este util, întrucât conține mulți acizi grași sănătoși, ajută părul să devină mai mătăsos, dar și mai rezistent. Luați o lingură de ulei de migdale (sau mai mult, în funcție de lungimea și grosimea părului) și masați părul de la scalp spre vârfuri. Lăsați-l să acționeze timp de 15 minute apoi clătiți-l cu apă rece și șampon.
  • Tratament pentru creșterea părului cu vitamina E – acest tratament este bazat exclusiv pe uleiuri, astfel încât este ușor de obținut atunci când aveți toate uleiurile. Într-o sticlă combinați un sfert de ceașcă de ulei de vitamina E cu o ceașcă de ulei de jojoba, 15 picături de ulei esențial de mentă și ulei esențial de rozmarin. Strângeți capacul și agitați amestecul. Puteți aplica acest ulei în fiecare noapte pe scalp.
  • Uleiul de sâmburi de caise – calmează pielea iritată, chiar și pe cea a scalpului. În plus, acesta revitalizează părul uscat și deteriorat. Răsfățați-vă, din când în când, cu un tratament sub formă de mască și, în scurt timp, vă veți putea bucura de un păr sănătos și strălucitor.