Cum să îți pregătești organismul pentru această perioadă?

Revelionul este aproape, așa că este momentul potrivit să începi să îți pregătești organismul pentru masa copioasă care va urma, dacă nu cumva ai făcut asta înainte de Crăciun.

Oricât am încerca să mâncăm de sănătos, se întâmplă ca în zilele de sărbători, să exagerăm cu cantitățile de mâncare sau băutură pe care le consumăm.

Ei bine, dacă și tu obișnuiești să mănânci puțin mai multă șuncă decât ar trebui sau să bei un pahar în plus, e foarte probabil că în zilele următoare să nu te simți tocmai în apele tale. Pentru a-ți reveni în formă, ideal este să urmezi o mini-cură de detoxifiere imediat după sărbători.

Sfaturi pentru a evita orice inconvenient înainte de Revelion

  • În această perioadă, este important să ai un tranzit intestinal sănătos, așa că trebuie să consumi fibre din belșug. Aceste substanțe îți vor curăța intestinele înainte de o masă copioasă și vor ajuta la digestie.
  • Cu câteva zile înainte de mesele festive, include în alimentație anumite produse pe care nu le consumi în mod normal, dar urmează să le mănânci de sărbători. În acest fel, organismul se va obișnui cu ele și va învăța să le digere. În cazul în care observi că te balonează și îți creează disconfort, ar fi mai bine să nu le mănânci deloc.
  • Sparangherul și anghinarea protejează ficatul, așa că include-le la mesele dinainte de sărbători. Îți vor pregăti organismul pentru ce urmează!
  • Bea suc de aloe vera înainte și după petrecerile la care consumi alcool. Îți va proteja stomacul!
  • Bea multă apă. După cum probabil știi deja, apa este una dintre cele mai bune soluții atunci când vine vorba de eliminarea toxinelor. Așadar, uită de băuturile carbogazoase și alcoolice măcar pentru câteva zile și consumă minimum 2 litri de apă plată pe zi. Dacă știi că ai exagerat cu alcoolul, poți adaugă în apa pe care o consumi un plic cu săruri de rehidratare pentru că organismul să-și revină mai rapid sau chiar puțină lămâie.
  •  Plimbă-te. Dacă ai mâncat zilele acestea, cât pentru o saptămână, nu îți vom ține morală, însă e important să știi că ți-ar prinde bine ceva mișcare după festinul de care te-ai bucurat. Așadar, ia-ți prietenii sau familia la o plimbare lungă de tot și consumă caloriile pentru a-i da un impuls de trezire metabolismului tău.
  • Fii prieten cu alimentele care conțin probiotice. Probioticele sunt, de cele mai multe ori, cheia unei digestii bune. Pentru a te bucura din plin de efectele lor benefice, consumă iaurt, lapte bătut, chefir, lapte de soia, ciocolată, măsline sau chiar murături.
  •  Mănâncă un măr pe zi. Nu mai e nevoie să va spunem cât de sănătoase sunt merele, ele conțin fibre din plin și, în plus, ajută la reglarea nivelului colesterolului și al glicemiei. Așadar, o cură cu mere este chiar indicată după mesele de după Crăciun. Consumă un măr pe zi, iar organismul tău îți va mulțumi.
  • Relaxează-te. Cu un masaj sau o baie aromată. Uleiurile esenţiale de lavandă, lămâie sau paciuli sunt nişte detoxifiante eficiente. Adaugă câteva picături în cada de baie sau într-un recipient cu ulei de masaj pe care să îl foloseşti după duş.
  • Toate alimentele de la masa de Revelion și cele din urma de Crăciun îți fac PH-ul întregului organism acid, așa că trebuie să te asiguri că la fiecare masă ai și legume, care îl vor mai echilibra.  Dacă vrei să elimini toxinele din organsim, este foarte important ca în zilele următoare, să opteazi pentru o dietă foarte bogată în legume, fructe și cereale integrale. Consumă salate și sucuri naturale din citrice sau kiwi.

Așadar, dacă respecți în mare măsura sfaturile de mai sus, posibilitatea de a te simți rău în următoarea perioadă este mult mai mică. Manifestă-ţi dragostea pentru propriul corp, oferindu-i o grijă deosebită în această perioadă  a anului.  

Sursă foto: Freepik